Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Greek Rowers

Greek Rowers


«Πάμε για την 11άδα»

Posted: 27 Aug 2015 09:03 PM PDT



Έχει πάει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γαλλίας έχοντας κατακτήσει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Κ23, αυτό όμως δεν μετριάζει το άγχος και την αγωνία που έχει η Αμαλία Τσιάβου για την νέα μεγάλη πρόκληση που ανοίγεται μπροστά της.

της Σεβαστής Βρακατσέλη

Η Γιαννιώτισα κωπηλάτρια θα ξεκινήσει σε λίγα 24ωρα την προσπάθεια της, αυτή τη φορά όχι μόνη της αλλά μαζί με τη Γεωργία Δημάκου, στο στίβο του Ογκεμπελέτ της Γαλλίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών. Πέρα όμως από την καλύτερη δυνατή κατάταξη στον κόσμο το μεγάλο στοίχημα όλων ακούει στο όνομα Ολυμπιακοί Αγώνες. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι η πρώτη διοργάνωση που δίνει πρόκριση για το Ρίο και αυτός είναι και ο στόχος όλων που αναμφισβήτητα μπορούν να τον πετύχουν και να διώξουν από πολύ νωρίς αυτό το άγχος από πάνω τους και να έχουν ένα χρόνο μπροστά τους να ετοιμαστούν για το μεγάλο ραντεβού.
«Στοχεύουμε σε μια θέση στην πρώτη 11άδα για να πάρουμε την πρόκριση. Από κει και πέρα ότι καλύτερο έρθει θα είναι καλοδεχούμενο. Έχουμε προσπαθήσει τα μέγιστα και ελπίζω οι κόποι μας να ανταμειφθούν. Το πιο καθοριστικό στον αγώνα μας θα είναι πόσο συγκεντρωμένες θα είμαστε σε αυτό που κάνουμε» δήλωσε στο Sportsfeed η Τσιάβου που ήδη βρίσκεται στη Γαλλία.
Πηγή: sportsfeed.gr

Ρεκόρ συμμετοχών στο παγκόσμιο

Posted: 27 Aug 2015 01:45 PM PDT



Σε λίγα 24ωρα ξεκινάει στην πόλη Ογκεμπελέτ της Γαλλίας το παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας. Οι συμμετοχές για το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς για το άθλημα έκλεισαν και οι διοργανωτές με μεγάλη χαρά ανακοίνωσαν ότι θα πάρουν μέρος σε αυτή 1300 αθλητές από 77 χώρες.

της Σεβαστής Βρακατσέλη

Αριθμός ρεκόρ και πως να μην είναι άλλωστε από τη στιγμή που είναι και η πρώτη διοργάνωση που δίνει πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.
Μέχρι τις 6 Σεπτέμβρη 129 βάρκες και για την ακρίβεια 77 πληρώματα ανδρών και 52 γυναικών, σε οκτώ και έξι αγωνίσματα αντίστοιχα θα έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη του χρόνου τέτοια εποχή.
Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας της κωπηλασίας (FISA) Ζαν-Κριστόφ Ρολάντ σε δηλώσεις τους αναφορικά με τον αριθμό ρεκόρ των συμμετοχών σημείωσε πως αυτό αποτελεί αντανάκλαση της δουλειάς που έχει γίνει για την ανάπτυξη του αθλήματος της κωπηλασίας παγκοσμίως. «Η FISA έχει αυξήσει τη δύναμη της σε 142 ομοσπονδίες-μέλη και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν γίνει τουλάχιστον 146. Η αύξηση αυτή διεθνώς αντανακλάται στον αριθμό των χωρών που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας και είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω κωπηλάτες από όλες τις γωνιές του πλανήτη και ιδιαίτερα των νεότερων εθνών».
Πηγή: sportsfeed.gr

Με 14 αθλητές στις προκρίσεις για το Βαλκανικό και 6 στο Ανάπτυξης ο Ν.Ο.Ιωαννίνων

Posted: 27 Aug 2015 03:17 AM PDT

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις προκρίσεις για το Βαλκανικό με 14 επίλεκτους αθλητές ο Ν.Ο.Ι.

Γεμάτο κωπηλατική δράση θα είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη λίμνη της Καστοριάς, καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας θα διεξάγει επί διήμερο τους καθιερωμένους προκριματικούς αγώνες ενόψει Βαλκανικού Πρωταθλήματος. Μέσω των δοκιμασιών αυτών θα επιλεγεί η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Βαλκανικό, το οποίο θα διεξαχθεί φέτος 12 και 13 Σεπτεμβρίου στη Ρουμανία.
Παραδοσιακά αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στελεχώνουν μεγάλο μέρος της Εθνικής αποστολής και στη συγκεκριμένη διοργάνωση, κάτι που αναμένεται να γίνει και φέτος. Στις επικείμενες δοκιμασίες ο Ν.Ο.Ι. θα λάβει μέρος με 14 επίλεκτους κωπηλάτες, οι οποίοι θα διεκδικήσουν το «εισιτήριο» για το Βαλκανικό. Πρόκειται για τους: Νίκο Βλάχο, Αριστείδη Γραμμενιάτη, Γιώργο Γραμμενιάτη, Κων/νο Παπαδιώτη, Θανάση Παλαιοπάνο, Άγγελο Μπερή, Αποστόλη Ντότη, Παντελή Σωτηρακόπουλο, Πετρούλα Τσιάβου, Παρασκευή Παίδαρου, Άρτεμι Ντούσκου, Αφροδίτη Σιόλου, Μαρία Παύλου και Αριάδνη Μήτση. Την ομάδα του Ομίλου θα συνοδεύσουν στην Καστοριά οι Ηλίας Παππάς και Δημήτρης Δερέκας.
***
Έξι Γιαννιωτόπουλα στην Πανελλ. Συνάντηση Ανάπτυξης
Με έξι αρχάριους αθλητές και αθλήτριές του θα λάβει μέρος ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων στην 8ηΠανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης Κωπηλασίας που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία (ΕΚΟΦΝΣ).
Η Συνάντηση θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Μαυροχώρι της Καστοριάς. Από πλευράς του Ν.Ο.Ι. θα συμμετάσχουν στο Σκιφ οι κωπηλάτες Παύλος Φαϊτάς, Ζήσης Μπουκουβάλας, Νικολίνα Παίδαρου και Όλγα Ντότη και στο διπλό Σκιφ αρχάριων Κορασίδων οι Νεκταρία Καλιαρέγκου και Λαμπρινή Μπλέτσα. Την ομάδα θα συνοδεύσουν οι Σάκης Λιόλιος και Λευτέρης Τζίμας.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Με 13 αθλητές και αθλήτριες ο Ν.Ο.Κατερίνης στο Ανάπτυξης

Posted: 27 Aug 2015 03:16 AM PDT

ΜΕ 13 ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ 8η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

            Την Παρασκευή 28/8 αναχωρεί η αποστολή του τμήματος κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης για την Καστοριά, όπου το τελευταίο Σαββατοκύριακο  του Αυγούστου(29 -30)  πρόκειται να διεξαχθεί η 8ηΠανελλήνια Συνάντηση Κωπηλασίαςγια αθλητές και αθλήτριες 12-14 ετών, που διοργανώνει η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με το Ν.Ο.Μαυροχωρίου.
            Η διοργάνωση, που πραγματοποιείται και πάλι φέτος μετά από διακοπή τριών ετών, συγκεντρώνει 220 αθλητές και αθλήτριες από 19 συλλόγους της Ελλάδας.
            Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετέχει με 13 αθλητές και αθλήτριες σε 7 πληρώματα, υπό την καθοδήγηση των προπονητών του τμήματος Γιώργου Μπικογιάννη και Κατερίνας Φυτοπούλου.  
Διπλό σκιφ παίδων:Καλαμπάκας Νίκος, Κετσιτζόγλου Κώστας και Γκανάτσιος Αθανάσιος, Καρλέτσας Αθανάσιος.
Τετραπλό σκιφ κορασίδων:  Κωστοπούλου Κωνσταντίνα, Κούρτη Κατερίνα, Φυτοπούλου Παρθενόπη, Μαρέτη Βασιλική.
Σκιφ παίδων: Καριπίδης Σάββας.
Σκιφ κορασίδων:Καλαϊτζίδου Αναστασία.
Σκιφ κορασίδων 12 ετών:Μπούσιου Ελένη.
Διπλό σκιφ παίδων 12 ετών:Μπούσιου Γιώργος, Μπαλάτος Νίκος.
Την αποστολή θα συνοδέψουν τα Μέλη του Δ.Σ. του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κ.Μαρέτης, Β.Μπούσιου  και Κ.Μπούσιου.

Ο Έφορος Δημ. Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κώστας Σακκάς