Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


Πρωτοβουλία αλληλεγγύης του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου.

Posted: 22 May 2014 09:10 PM PDT

Όπως γνωρίζετε, ο Σερβικός λαός δοκιμάζεται και πάλι από καταστροφικές πλημμύρες, οι περισσότεροι μιλάνε για Βιβλική καταστροφή.

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου, λόγω της ιδιαίτερης και φιλικής σχέσης που έχει αναπτύξει με τους Σέρβους αθλητές του κανόε-καγιάκ, όλα αυτά τα χρόνια που μας επισκέπτονται για την χειμερινή τους προετοιμασία, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει υλική βοήθεια για τους δοκιμαζόμενους φίλους του. Παρακαλούμε, τα μέλη μας, τους αθλητές μας, τους φίλους μας και όσους θέλουν και μπορούν, να προσφέρουν την βοήθειά τους. Πληρ. 6949867880, 6974271607, τηλ - φαξ 2631026970, email: nommes@live.com.

Οι επείγουσες ανάγκες του Ερυθρού Σταυρού της Σερβίας είναι: Στρώματα, Κλινοσκεπάσματα, Κουκέτες, Κάλτσες, Εσώρουχα, Πάνες για μωρά και ενήλικες, Παιδικός ρουχισμός, Φακοί φωτισμού, Μπαταρίες, Είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια για πλύσιμο χωρίς νερό, σαπούνια κοινά, χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα, σερβιέτες, ταμπόν, οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες....), Asepsol P5, Λαστιχένιες μπότες (γαλότσες). Σημείο συγκέντρωσης της υλικής βοήθειας, οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου στο Λιμάνι.

Όσοι κατοικείται στην Αθήνα, μπορείτε να παραδώσετε τα είδη στην Σερβική Πρεσβεία στην Αθήνα, οδός Βας. Σοφίας 106, Τ.Κ. 11527, Αθήνα, τηλ. +30-210-7774344 &7774355, email: beograd@hol.gr, www.athens.mfa.gov.rs, καθώς και στην αποθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (διεύθυνση Άστρους 111-113, Κολωνός, Αθήνα, πρόσωπο επαφής κα Natali Kampuropoulou, τηλ.: +30-210-5147300, κιν. +306982860301), καθημερινές 09:00-15:00, Σάββατο 09:00-13:00.

Εσείς που θα θέλατε να κάνετε εισφορά, μπορείτε να το κάνετε ανέξοδα, μέσω PayPal και της ιστοσελίδας www.floodrelief.gov.rs/eng

Η αποστολή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό

Posted: 22 May 2014 04:56 AM PDT

Με 7 πληρώματα και 13 συνολικά αθλητές θα λάβει μέρος η Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί από 31 Μαΐου έως 1 Ιουνίου στο Βελιγράδι.

Στο πρώτο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς έχει ήδη σημειωθεί νέο ρεκόρ συμμετοχών αφού θα λάβουν συνολικά μέρος 659 αθλητές κι αθλήτριες από 36 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου . Τις μεγαλύτερες αποστολές με πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες (17) έχουν δηλώσει οι Ιταλία, Γερμανία και Ολλανδία ενώ ακολουθεί η Βρετανία με 16 πληρώματα.

Με την Εθνική ομάδα της χώρας μας επιστρέφουν και οι 4οι Ολυμπιονίκες του Λονδίνου στην τετράκωπο Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου, που απείχαν το 2013 από τις διεθνείς αγωνιστικές δραστηριότητες. Μέλη της ελληνικής αποστολής είναι επίσης οι νικητές του φετινού παγκοσμίου Κυπέλλου στο Σίδνεϊ Λευτέρης Κόνσολας και Σπύρος Γιάνναρος όπως και η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια για το 2013 Κατερίνα Νικολαϊδου.

Αρχηγός της αποστολής που θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι την ερχόμενη Τρίτη το πρωί είναι ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κ.Γιάννης Καρράς

Αναλυτικά η ελληνική αποστολή:

Σκιφ ελ βαρών(γ): Κατερίνα Νικολαΐδου (ΝΟΚατερίνης)
Σκιφ ελ βαρών (α): Παναγιώτης Μαγδανής (ΝΟ Λήμνου)
Δίκωπος άνευ ελ βαρών (α): Γιώργος Κόνσολας (ΝΟ Σαλαμίνας)-Νίκος Αφεντούλης (ΕΝΟΑ)
Τετράκωπος άνευ (α): Διονύσης Αγγελόπουλος (ΝΑΣ)- Γιάννης Τσίλης (ΝΟ Ιωαννίνων)-Γιώργος Τζιάλλας (ΝΟ Ιωαννίνων)-Γιάννης Χρήστου (ΝΟ Καστοριάς)
Δίκωπος άνευ (α): Κωνσταντίνος Χρηστομάνος (ΝΟΒΑ)-Αποστόλης Λαμπρίδης (ΝΟ Ιωαννίνων)
Σκιφ (γ): Ελένη Διαμάντη (ΝΟ Ιωαννίνων)
Διπλό σκιφ ελ βαρών (α): Λευτέρης Κόνσολας (ΝΟ Σαλαμίνας)-Σπύρος Γιάνναρος (ΕΝΟΑ).

Τους αθλητές συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Σάκης Αθανασιάδης , Τόλης Παλιοπάνος και Χρόνης Βλασταρίδης.
Πηγή: www.kopilasia.gr

ΕΚΟΦΝΣ: Επιστολή αλληλεγγύης στην Σερβική Ομοσπονδία

Posted: 22 May 2014 04:55 AM PDT

Επιστολή αλληλεγγύης για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Σερβία απέστειλε ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς προς το προεδρείο της Σερβικής Ομοσπονδίας .
Ακολουθεί η επιστολή (μεταφρασμένη):

Aγαπητέ Πρόεδρε,
Αγαπητέ Νebosja
Αγαπητοί Σέρβοι φίλοι της Κωπηλασίας

Λάβαμε την επιστολή σας σχετικά με τις προετοιμασίες του Ευρωπαικού πρωταθλήματος υπό τις δύσκολες και δυσάρεστες συνθήκες που έχετε περιέλθει λόγω των καταστροφικών πλημμυρών.

Κατανοούμε απόλυτα τα συναισθήματα και την θλίψη σας αφού και η χώρα μας έχει δοκιμαστεί τουλάχιστον δυο φορές στις δυο τελευταίες δεκαετίες, με πλημμύρες αλλά και με τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο.

Εκτιμούμε ιδιαίτερα, ότι παρά την κρίσιμη και δυσάρεστη αυτή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η χώρα σας συνεχίζετε ανεπηρέαστοι τις προετοιμασίες του Ευρωπαικού πρωταθλήματος προκειμένου να προσφέρετε το καλύτερο δυνατό στις συμμετέχουσες ομάδες και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε μια εξαιρετική διοργάνωση.

Η σκέψη μας είναι μαζί σας και σας ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο , νιώθοντας παράλληλα θλίψη για τις ζωές που «χάθηκαν» άδικα εξαιτίας αυτών των καταστροφών που έπληξαν την όμορφη και φιλόξενη χώρα σας

Ανυπομονούμε να σας δούμε από κοντά

Εκ μέρους της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας
Γιάννης Καρράς
Πρόεδρος
Πηγή: www.kopilasia.gr