Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Oksana Masters: Από την Παρα-κωπηλασία στο σκανδιναβικό σκι

Posted: 15 Nov 2013 09:23 AM PST

Oksana Masters and Rob Jones
Η Oksana Masters και ο συνεργάτης της Rob Jones,
ένας βετεράνος πεζοναύτης, κέρδισαν το χάλκινο
μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012
Το όνομά μου είναι Oksana Masters. Στο Λονδίνο το 2012 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο στην κωπηλασία, με το σύντροφό μου Rob Jones, στο 2x TA-Mix, και γίναμε οι πρώτοι Αμερικανοί που κέρδισαν μετάλλιο σε αυτό το αγώνισμα.
Τώρα είμαι επικεντρωμένη στο Nordic σκι (Κλασσικό ή Σκανδιναβικό σκι) με το όνειρο να αγωνιστώ στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες 2014 στο Σότσι. Νωρίτερα φέτος, επιλέχθηκα στην Παραολυμπιακή ομάδα Nordic σκι 2013-2014 των ΗΠΑ.
Παρακάτω είναι 14 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για μένα, ενώ εγώ συνεχίζω την προσπάθειά μου για το Σότσι:
1. Η κωπηλασία είναι η πρώτη μου αγάπη.
Πριν αρχίσω το cross-country σκι, άρχισα κωπηλασία. Ήμουν περίπου 14 χρονών. Ήμουν επιφυλακτική σχετικά με το «προσαρμοστικό» μέρος της κωπηλασίας όταν άρχισα. Εκείνη την εποχή, δεν ήθελα να κάνω ένα προσαρμοστικό άθλημα μόνο και μόνο επειδή δεν ήθελα οι άνθρωποι να σκέφτονται ότι το να έχω προσθετικά μέλη σημαίνει ότι είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες και μπορώ να κάνω μόνο προσαρμοστικά
Διαβάστε περισσότερα »

Χρυσό μετάλλιο για το Ν.Ο Κατερίνης στους αγώνες Παράκτιας Κωπηλασίας

Posted: 15 Nov 2013 09:15 AM PST

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

Τη μορφή δοκιμαστικού αγώνα (test event) ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας 2014 που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη είχαν φέτος οι ετήσιοι διασυλλογικοί αγώνες κωπηλασίας «Δανιόλεια» που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.
Οι αγώνες που περιελάμβαναν 4 αγωνίσματα ανδρών και γυναικών, διεξήχθησαν σε μια τριγωνική διαδρομή συνολικού μήκους 5.500 μέτρων, με αφετηρία και τερματισμό μπροστά στο Λευκό Πύργο, δίνοντας την ευκαιρία σε ένα μεγάλο πλήθος θεατών να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών.
Από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης συμμετείχαν στους αγώνες οι Καραμήτρος Θωμάς και Κακούρης Νίκος (4οι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φέτος) που κατέκτησαν την πρώτη θέση στο διπλό σκιφ ανδρών. Το κατερινιώτικο πλήρωμα ξεχώρισε από την αρχή του αγώνα και δεν απειλήθηκε καθ΄όλη τη διάρκεια της κούρσας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιδιαιτερότητα και η πρωτοτυπία της συγκεκριμένης διοργάνωσης προσέλκυσε αρκετούς αθλητές με μεγάλες διεθνείς διακρίσεις που θέλησαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κάτι νέο.

Τι αθλητισμό έχουμε;

Posted: 15 Nov 2013 09:05 AM PST


Tου Ν. Α. Κωνσταντόπουλου

Τι παράξενος λαός που είμαστε. Έχουμε αναδείξει μια Μαρία Κάλλας (φωτογραφία) και δεκάδες άλλους σπουδαίους λυρικούς καλλιτέχνες, έναν Γιώργο Σεφέρη, έναν Οδυσσέα Ελύτη, έναν Γιάννη Ρίτσο και άλλους πολλούς σημαντικούς λογοτέχνες, έναν Μιχάλη Κακογιάννη, έναν Κάρολο Κουν, έναν Θόδωρο Αγγελόπουλο και αρκετούς ακόμη εξαιρετικούς σκηνοθέτες, έναν Μίκη Θεοδωράκη, έναν Μάνο Χατζιδάκι και πάμπολλους σπουδαίους μουσικοσυνθέτες, έναν Δημήτρη Μητρόπουλο και άλλους διαπρεπείς αρχιμουσικούς, σημαντικούς γλύπτες, ζωγράφους, χαράκτες, έναν Γεώργιο Παπανικολάου (ξέρετε, του «Τεστ Παπ») και πολλούς ακόμη διεθνούς εμβέλειας επιστήμονες και ερευνητές, αλλά πολιτισμό έχουμε; Είναι αμφίβολο. Η καθημερινή συμπεριφορά μας
Διαβάστε περισσότερα »