Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Ανακοίνωση του Ν.Ο.Ιωαννίνων για το θάνατο του βετεράνου αθλητικογράφου Βαγγέλη Λέκκου

Posted: 13 Nov 2013 04:24 AM PST

Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι προπονητές και οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, με ανακοίνωση τους, εκφράζουν την βαθιά θλίψη και οδύνη τους για το θάνατο του βετεράνου αθλητικογράφου της πόλης μας Βαγγέλη Λέκκου.

"Ο εκλιπών υπήρξε ένας πραγματικός μαχητής του αθλητικού ρεπορτάζ, που με την αιχμηρή «πέννα» του πάντοτε διατύπωνε καίριες επισημάνσεις και ασκούσε αντικειμενική κριτική για τα συμβαίνοντα στον χώρο του Γιαννιώτικου αθλητισμού και όχι μόνο.

Για το Ν.Ο.Ι. ο Βαγγέλης Λέκκος υπήρξε ένας καλός φίλος, που εδώ και δεκαετίες σταθερά και με συνέπεια πρόβαλε μέσα από τις στήλες του στον «Πρωϊνό Λόγο» την δράση και τις επιτυχίες του Ομίλου και της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας. Για την προσφορά του αυτή, εξάλλου, τιμήθηκε από το σωματείο μας σε ειδική εκδήλωση στις αρχές της περσινής χρονιάς.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος", αναφέρει η ανακοίνωση.

Χρήσιμα συμπεράσματα από τα "Δανιόλεια"

Posted: 13 Nov 2013 02:17 AM PST



Ιδιαίτερα χρήσιμος για συμπεράσματα αποδείχθηκε ο διασυλλογικός αγώνας «Δανιόλεια» που διοργάνωσε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου ο ΟΦΘ στη θαλάσσια περιοχή της Θεσσαλονίκης και περιελάμβανε αγωνίσματα παράκτιας Κωπηλασίας.

Διοργανωτές και Δήμος Θεσσαλονίκης κατέγραψαν κάθε λεπτομέρεια και παρατήρηση κατά την διάρκεια του αγώνα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στο σχεδιασμό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστή η παράκτια κωπηλασίας, στους αγώνες συμμετείχαν και αρκετοί παγκόσμιοι πρωταθλητές όπως οι Γιάννης Χρήστου, Γιάννης Τσίλης , Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας, Δημήτρης Μούγιος, Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας, οι οποίοι συμμετείχαν σε πληρώματα με αθλητές σωματείων που πήραν μέρος στον αγώνα.

Οι άριστες καιρικές συνθήκες (απόλυτη άπνοια), που βέβαια για την παράκτια κωπηλασίας δεν είναι οι καλύτερες αφού ο κυματισμός προσφέρει θέαμα, βοήθησαν να μην υπάρξουν απρόοπτα αφού οι βάρκες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ολυμπιακών προδιαγραφών κι όχι οι ειδικές για τους αγώνες αυτούς.

Μάλιστα τους αγώνες παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αφού πραγματοποιήθηκαν μπροστά από το Λευκό Πύργο. «Το πρώτο στοίχημα είναι να γνωρίσει ο κόσμος την Παράκτια κωπηλασία και με τέτοιες διοργανώσεις θα το πετύχουμε» τόνισε το μέλος του ΟΦΘ και της Οργανωτικής Επιτροπής καθώς και μέλος του ΔΣ της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Θανάσης Μητρούσης που ήταν παρών μαζί με τον πρόεδρο της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννη Καρρά στους αγώνες.

«Σε γενικές γραμμές πήγαμε καλά. Είδαμε κάποια πράγματα που θέλαμε σχετικά με τον στίβο και το πως θα στηθεί και τώρα θα μπούμε στις λεπτομέρειες» κατέληξε ο κ. Μητρούσης.
Πηγή: www.kopilasia.gr