Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Η Ομοσπονδία Κωπηλασίας δοκιμάζει αθλητές του Ν.Ο.Ι. για την Εθνική Ομάδα

Posted: 04 Nov 2013 08:42 AM PST

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ομοσπονδία Κωπηλασίας δοκιμάζει αθλητές του Ν.Ο.Ι. για την Εθνική Ομάδα
Υψηλό το επίπεδό τους, τονίζει ο ομοσπ. τεχνικός Τόλης Παλιοπάνος


Δεκάδες αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων δοκιμάζονται αυτές τις ημέρες από την Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας, προκειμένου να επιλεγούν εκείνοι οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις κοινοβιακές προετοιμασίες της Εθνικής Ομάδας τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Ήδη η προετοιμασία επιλεγμένων αθλητών που προορίζονται για την Εθνική Κωπηλασίας ξεκίνησε τον Οκτώβριο και από πλευράς Ν.Ο.Ι. συμμετείχαν οι Ολυμπιονίκες του Λονδίνου Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Ελένη Διαμάντη, Αποστόλης Λαμπρίδης και Κατερίνα Ζέρβα και άλλοι επίλεκτοι κωπηλάτες με αξιόλογες επιτυχίες εντός κι εκτός συνόρων, όπως η Ξανθή Κολτσίδα, η Αμαλία Τσιάβου και ο Παναγιώτης Μανούρης.
Το δεύτερο εργομετρικό τεστ της νέας περιόδου διεξάγεται στο Ν.Ο.Ι. υπό την επίβλεψη του Γιαννιώτη ομοσπονδιακού τεχνικού Τόλη Παλαιοπάνου, ο οποίος σε δηλώσεις του εξήρε το επίπεδο των αθλητών του Ομίλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Ν.Ο.Ι. όπως πάντα πρωτοστατεί με τους παλιούς αλλά και με καινούριους πολλά υποσχόμενους αθλητές του σε επιδόσεις, τόσο στο νερό όσο και στα εργομετρικά τεστ, στα οποία δοκιμάζονται κάθε μήνα».
Όπως πρόσθεσε, «είναι σημαντικός ο τρόπος λειτουργίας όλων των τμημάτων, από τους αρχάριους μέχρι την αγωνιστική ομάδα, απ' τους συνάδελφους προπονητές του Ομίλου, που πάντα καθοδηγούν τους αθλητές τους με τον καλύτερο τρόπο και με στόχο τις επιτυχίες τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο».
***
Οι Ολυμπιονίκες του Λονδίνου επιστρέφουν ξανά στη δράση!
Μετά από εκούσια αποχή ενός χρόνου περίπου από τις διεθνείς διοργανώσεις, επιστρέφουν ξανά στις τάξεις της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας οι Ολυμπιονίκες του Λονδίνου στην Κωπηλασία, μεταξύ των οποίων και οι Γιώργος Τζιάλλαςκαι Γιάννης Τσίλης, βάζοντας ως στόχο νέες μεγάλες διακρίσεις και με «ορίζοντα» φυσικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016! Το γεγονός αυτό χαροποιεί ιδιαίτερα την Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας, αφού πρόκειται για τα καλύτερα «κουπιά» της.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος, στις δηλώσεις του χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό γεγονός την επάνοδο στην ενεργό δράση των σπουδαίων αυτών αθλητών, οι οποίοι πέτυχαν επί σειρά ετών μεγάλες διακρίσεις για την χώρα μας, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. «Σ' αυτά τα παιδιά στηρίχθηκε τα τελευταία χρόνια το οικοδόμημα των διακρίσεων της Εθνικής μας Ομάδας. Διακρίσεις που αφορούν όχι μόνο τις επιδόσεις τους αλλά και τον χαρακτήρα με το ξεχωριστό ήθος που διαθέτουν»,δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Coastal Rowing από τον ΟΦΘ την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Posted: 04 Nov 2013 12:59 AM PST

Την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013, ο ΟΦΘ, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, διοργανώνει τους ετήσιους διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας "Δανιόλεια 2013", στη μνήμη του Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού Αντώνη Δανιόλου.
Οι αγώνες φέτος θα έχουν τη μορφή test event ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας που έχει αναλάβει να διοργανώσει ο Δήμος της πόλης σε συνεργασία με την Ελληνική
Διαβάστε περισσότερα »

Τροπολογία για την εισαγωγή των αθλητών στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις

Posted: 04 Nov 2013 10:51 AM PST


Τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές που διακρίθηκαν σε πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες να εισάγονται στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις, δίνει τροπολογία, που κατατέθηκε, προς ψήφιση, στη Βουλή.
Η τροπολογία ορίζει ότι για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε σχολές ή τμήματα ΑΕΙ αναγνωρίζεται η διάκριση σε πανελλήνιους αγώνες όλων των κατηγοριών, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για ομογενείς ή αλλοδαπούς μαθητές.
Η εφαρμογή της ρύθμισης αφορά μαθητές που διακρίθηκαν την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2008 και μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2012-2013, ανεξάρτητα αν στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν ομογενείς ή και αλλοδαποί αθλητές.
Για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, δεν απαιτείται από τους μαθητές να είναι «ενεργοί αθλητές χωρίς διακοπή της αθλητικής τους δραστηριότητας», κάτι που προβλέπει ο νόμος 4115/2003.