Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Έπιασε δουλειά η Οργανωτική του Παγκοσμίου Παράκτιας της Θεσσαλονίκης

Posted: 14 Oct 2013 08:16 AM PDT


Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης η Οργανωτική Επιτροπή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας (Coastal Rowing) που θα συνδιοργανώσουν Δήμος Θεσσαλονίκης και Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία από 17-19 Οκτωβρίου.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και μέλη οι : Κων/νος Ζέρβας (Αντιδήμαρχος για θέματα Ποιότητας Ζωής και Αθλητισμού), Πέγκας Σπύρος (πρόεδρος Μητροπολιτικής Ανάπτυξης του Δήμου), Γιάννης Καρράς (Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας), Θανάσης Μητρούσης (Μέλος Επιτροπής Υλικού της Παγκόσμιας Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας και Έφορος του ΟΦΘ), Καζαντζόπουλος Γιώργος (περιβαλλοντολόγος, μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας) και Πασχαλίδου Μαρία (Μέλος Δήμου Θεσσαλονίκης).

Κατά την πρώτη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι ενέργειες που έχουν άμεση προτεραιότητα ενώ ορίστηκε και η Εκτελεστική Επιτροπή. Σε αυτή μετέχουν οι:
Γιάννης Καρράς (Πρόεδρος ΕΚΟΦΝΣ), Σπύρος Πέγκας (Πρόεδρος Μητροπολιτικής Ανάπτυξης Δήμου Θεσ/νίκης), Δόλμας Βασίλης (Οικονομικές υπηρεσίες Δήμου Θεσ/νικης), Καμπαλαπλίδης (Τεχνικές υπηρεσίες Δήμου Θες/νικης), Μητρούσης Θανάσης (Μέλος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ΕΚΟΦΝΣ), Ευαγγελία Τρίκκα (Διοικητικές υπηρεσίες ΕΚΟΦΝΣ).

Η Εκτελεστικής Επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις αρχές Νοεμβρίου.
Πηγή: www.kopilasia.gr

ΕΚΟΦΝΣ: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του 2014

Posted: 14 Oct 2013 08:13 AM PDT


Εγκρίθηκε ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση των σωματείων μελών της Ελληνικής Κωπηλατικής που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (12/10) στα γραφεία της ΕΚΟΦΝΣ ο προϋπολογισμός που θα κατατεθεί στη ΓΓΑ για το 2014.

Παρουσία εκπροσώπων 17 σωματείων από τα 28 που έχουν δικαίωμα ψήφου και δυο ακόμη χωρίς δικαίωμα, εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός που θα κατατεθεί προς έγκριση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το 2014. Το ύψος του φτάνει το 1.597.000 ευρώ και είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με αυτό που προτάθηκε για το 2013 προσαρμοσμένος στις απόλυτες ανάγκες της Ομοσπονδίας. Όπως εκφράστηκε τόσο από το Διοικητικό συμβούλιο όσο κι από τα σωματεία μέλη της ΕΚΟΦΝΣ περαιτέρω μείωση θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι με βάση την τελευταία ενημέρωση από τη ΓΓΑ το ύψος της επιχορήγησης για το 2013 έφτασε τελικά τα 885.000 ευρώ.

Κατά την διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης κι αφού επικυρώθηκαν ομόφωνα τα πρακτικά της προηγούμενης ΓΣ στις 16/3/13 έγινε συζήτηση και δόθηκαν πληροφορίες στα σωματεία μέλη για την διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας που θα πραγματοποιηθεί σε ένα χρόνο στη Θεσσαλονίκη , για τις επιχορηγήσεις που λαμβάνουν απευθείας και υπο προϋποθέσεις ορισμένα σωματεία από την Πολιτεία καθώς και για θέματα αδειοδότησης αγώνων. 
Πηγή: www.kopilasia.gr 

Δυναμικό «παρών» από το Ν.Ο.Ι. στους αγώνες δρόμου του Α.Γ.Σ.Ι.

Posted: 14 Oct 2013 08:04 AM PDT

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δυναμικό «παρών» από το Ν.Ο.Ι. στους αγώνες δρόμου του Α.Γ.Σ.Ι.

Για δεύτερη χρονιά φέτος ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων έδωσε δυναμικό «παρών» στον Αγώνα Ανωμάλου δρόμου που διοργάνωσε ο Α.Γ.Σ.Ι. στο «Γιαννιώτικο Σαλόνι», ο οποίος εξελίχθηκε σε μία μεγάλη αθλητική γιορτή! Με μία ομάδα 70 περίπου αθλητών ο Ν.Ο.Ι. συμμετείχε στις διαδρομές όλων των ηλικιακών κατηγοριών, επιτυγχάνοντας εξαιρετικές χρονικές επιδόσεις και πλασαρίσματα στις πρώτες θέσεις σχεδόν κάθε κατηγορίας.
Αναλυτικότερα, μετάλλια κατέκτησαν οι εξής κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι.:

Ελένη Διαμάντη πήρε το χρυσό στην κατηγορία Γυναικών των 10.000 μ. και η Ξανθή Κολτσίδα το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια κατηγορία.
Σεμπάστιαν Καλουιάν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα Αγόρια Λυκείου και ο Αχμέτ Ράπι το χάλκινο στην ίδια κατηγορία.
Κατερίνα Ζέρβα πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα Κορίτσια Λυκείου.
Άρτεμη Ντούσκου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα Κορίτσια Γυμνασίου και η Αφροδίτη Σιόλου το ασημένιο μετάλλιο στην ίδια κατηγορία.
Ρούμπεν Αχμέτ, τέλος, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των Αγοριών Δημοτικού.
Την ομάδα του Ν.Ο.Ι. συνόδευσαν στους αγώνες του Α.Γ.Σ.Ι. ο επικεφαλής τεχνικός του Ομίλου Θύμιος Βλάχος και οι προπονητές Θωμά Βαρδάκας, Ευγενία Μουτσίκα και Βασίλης Ευθυμίου.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων