Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Επεσε σε κώμα ο ο πρωταθλητής του κάνοε καγιάκ, Ανδρέας Κιλιγκαρίδης

Posted: 05 Jun 2013 11:17 AM PDT

Αγωνία για τον 37χρονο πρωταθλητή

Στην Πολωνία ταξίδεψε εσπευσμένως η οικογένειά του, με τη συνδρομή της ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ

Σε νοσοκομείο της πολωνικής πόλης Μπίτκοζ νοσηλεύεται ο βετεράνος πρωταθλητής του κανόε-καγιάκ, Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, ο οποίος εμφάνισε συσσώρευση υγρών στον εγκέφαλο και βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση. «Φοβούμαστε ότι ο Ανδρέας έχει προσβληθεί από λευχαιμία», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Αντώνης Νικολόπουλος.

Επίσημη διάγνωση από τους γιατρούς που εξέτασαν τον Πόντιο πρωταθλητή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά οι πρώτες ενδείξεις αφορούν σε πρόβλημα του αίματος. "Οι πληροφορίες είναι κάπως συγκεχυμένες", τόνισε ο κ.Νικολόπουλος, που ενημερώνεται από τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής, στην Πολωνία. "Αρχικά οι φόβοι μας ήταν για πρόβλημα στον θώρακα, αλλά γύρω στα μεσάνυχτα της Τρίτης ενημερωθήκαμε ότι το πρόβλημα προέρχεται από τον εγκέφαλο, όπου έχουν συσσωρευτεί υγρά. Την προηγούμενη εβδομάδα ανέβασε κάτι σαν δέκατα, πήγε στους γιατρούς του, και του είπαν πως ήταν μια ίωση. Ο Ανδρέας ταξίδεψε ήρεμος στην Πολωνία, αλλά το μεσημέρι της Τρίτης έπεσε σε κώμα. Έχουμε συγκλονιστεί από την είδηση, ελπίζουμε πως ο Ανδρέας θα καταφέρει να βγει από αυτή τη δύσκολη θέση. Ήδη η πρεσβεία μας στη Βαρσοβία έχει κινητοποιηθεί, εμείς έχουμε στείλει φροντίσει η οικογένειά του να μεταβεί εκεί. Ήταν κεραυνός εν αιθρία".
Ο Κιλιγκαρίδης, που γεννήθηκε από Πόντιους της Ρωσίας το 1976, είναι μόνιμα εγκατεστημένος στη χώρα μας από τα 16 του χρόνια, κι έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες (2000, 2004, 2008).
Πηγή: www.enet.gr

Ες αύριον τα σπουδαία: "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ" σήμερα στις 19:15 από τη ΝΕΤ σε επανάληψη

Posted: 05 Jun 2013 02:51 AM PDT

Παρακολουθείστε σήμερα στις 19:15 από τη ΝΕΤ σε επανάληψη την εκπομπή "Ες αύριον τα σπουδαία" που είναι αφιερωμένη στην Αλεξάνδρα Τσιάβου και τη Χριστίνα Γιαζιτζίδου

Από την Σεβίλλη στην Καστοριά για προπονητικό κοινόβιο η Εθνική ομάδα

Posted: 05 Jun 2013 02:45 AM PDT



Από την Σεβίλλη στην Καστοριά για προπονητικό κοινόβιο βρίσκεται η Εθνική ομάδα που πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο με την Κατερίνα Νικολαΐδου στο σκιφ ελ βαρών γυναικών.
Οι αθλητές έμειναν για μόλις λίγες ώρες ελεύθεροι και το πρωί της Τρίτης 4/6 συναντήθηκαν στην Καστοριά όπου θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους, μέχρι τις 17/6 αρχικά , για τους υπόλοιπους διεθνείς αγώνες με πρώτους τους Μεσογειακούς στα τέλη του Μήνα, στη Μερσίνα της Τουρκίας.
Στο συγκεκριμένο προπονητικό κοινόβιο μετέχουν εκτός από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Κατερίνα Νικολαϊδου, οι Ελένη Διαμάντη, Διονύσης Αγγελόπουλος, Σπύρος Γιάνναρος, Λευτέρης Κόνσολας, Παναγιώτης Μαγδανής, ενώ στις 9/6 θα μεταβούν οι Νίκος Αφεντούλης, Γιώργος Κόνσολας, Κωνσταντίνος Χρηστομάνος , Αλέξανδρος Λουλούδης και Κωνσταντίνος Μαγκλάρας ενώ στις 20/6 θα ενσωματωθεί και ο Βασίλης Αγγελόπουλος . Νέο πρόσωπο ο Γιώργος Παπασακελλαρίου του ΟΕΑ ΝΑ Βόλου.

Συγχαρητήρια επιστολή της Γενικής Γραμματέως Αθλητισμού Κ. Γιαννακίδου στον Πρόεδρο της ΕΚΟΦΝΣ

Posted: 05 Jun 2013 02:26 AM PDT

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2013

κύριο Ιωάννη Καρρά
Πρόεδρο Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Θα ήθελα να σας συγχαρώ θερμά για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την πρωταθλήτριά μας Κατερίνα Νικολαΐδου στο αγώνισμα του σκιφ ελαφρών βαρών Γυναικών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Σεβίλλη.
Η κωπηλάτριά μας ξεπέρασε κάθε εμπόδιο και μετά από μία σκληρή κούρσα ανέβασε την ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό, χαρίζοντας ένα ακόμα μετάλλιο σε διεθνή διοργάνωση στην ελληνική κωπηλασία, που τα τελευταία χρόνια έχει επιδείξει λαμπρή πορεία.
Παρακαλώ να διαβιβάσετε στην πρωταθλήτριά μας και το προπονητικό team τα θερμά μου συγχαρητήρια μαζί με τις ειλικρινείς μου ευχές για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον!

Η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού
Κυριακή Γιαννακίδου

Συγχαρητήρια επιστολή του Υφυπουργού Γ. Ιωαννίδη στον Πρόεδρο της ΕΚΟΦΝΣ

Posted: 05 Jun 2013 02:24 AM PDT

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2013

Προς: Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ
Υπόψη Προέδρου Ιωάννη Καρρά

Κύριε Πρόεδρε,

Η χώρα μας πανηγυρίζει την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου στην Κωπηλασία στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στη Σεβίλλη και αυτό δεν παύει να μας κάνει όλους υπερήφανους.
Η Κατερίνα Νικολαίδου ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου νικώντας στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών την Αυστριακή Τάουπ Τράερ, αποδεικνύοντας την τεράστια δυναμική που έχει ο Υγρός Στίβος στη χώρα μας και το σπουδαίο έργο που γίνεται στην Ομοσπονδία.
Παρακαλώ να διαβιβάσετε τα θερμά μου συγχαρητήρια στην αθλήτρια σας για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αλλά και στην υπόλοιπη ελληνική αποστολή για την εμφάνισή της.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων
Πολιτισμού και Αθλητισμού