Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Greek Rowers

Greek Rowers


Ο Ν.Ο.Ι. τίμησε τον αείμνηστο Πρόεδρό του Σωτήρη Στάμο!

Posted: 15 Dec 2015 03:46 AM PST

                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ν.Ο.Ι. τίμησε τον αείμνηστο Πρόεδρό του Σωτήρη Στάμο!
Το όνομά του δόθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στη Λιμνοπούλα


Τον άνθρωπο που με το όραμα, το πάθος και τη δουλειά του συνέβαλε τα μέγιστα στη «γιγάντωση» του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, οδηγώντας τον στη μακρά περίοδο των μεγάλων αθλητικών επιτυχιών εντός κι εκτός συνόρων, η οποία συνεχίζεται, τίμησε αυτές τις ημέρες ο Ν.Ο.Ι..
Ο λόγος για τον αείμνηστο Σωτήρη Στάμο, το όνομα του οποίου δόθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στη Λιμνοπούλα για να θυμίζει πάντα ότι ο Ν.Ο.Ι. του σήμερα είναι εν πολλοίς δικό του δημιούργημα.
Την απόφαση για την ονοματοδοσία των εγκαταστάσεων του Ν.Ο.Ι. δίπλα στην Παμβώτιδα έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου. Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος Χρήστος Αλεξίου αναφέρει τα εξής: «Για μας η πρωτοβουλία αυτή είναι οφειλόμενο χρέος τιμής προς έναν άνθρωπο που πρόσφερε τα μέγιστα στον Ναυτικό μας Όμιλο και στο άθλημα της Κωπηλασίας γενικότερα, βάζοντας ουσιαστικά τα θεμέλια στο 'οικοδόμημα' του Ν.Ο.Ι. όπως το ξέρουμε σήμερα».
Σπουδαία προσφορά
Ο Σωτήρης Στάμος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο, σημάδεψε με την παρουσία και τη δράση του τα αθλητικά πράγματα των Ιωαννίνων και ιδιαίτερα την Γιαννιώτικη Κωπηλασία.
Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων υπήρξε το μεγάλο του πάθος και τον υπηρέτησε πιστά για περισσότερα από 40 χρόνια ως μέλος της Διοίκησης και φυσικά ως Πρόεδρός του την τελευταία εικοσαετία!
Επί των ημερών του ο Ν.Ο.Ι. έγραψε λαμπρές σελίδες αθλητικής ιστορίας, κατακτώντας ανελλιπώς, επί τρεις δεκαετίες σχεδόν, τον τίτλο του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος, ενώ αθλητές του Ομίλου πέτυχαν μεγάλες διεθνείς επιτυχίες, σε Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα αλλά και σε Ολυμπιάδες.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων