Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Greek Rowers

Greek Rowers


Εργομετρικά τεστ στα Γιάννενα - δηλώσεις Τόλη Παλαιοπάνου

Posted: 04 Mar 2015 11:47 AM PST

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι αθλητές του Ν.Ο.Ι. «ζεσταίνονται» ενόψει προκρίσεων στην Εθνική!
Εργομετρικά τεστ στα Γιάννενα - δηλώσεις Τόλη Παλαιοπάνου

Δεκάδες νεαροί κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων δοκιμάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες από την Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας, μέσω εργομετρικών τεστ που έγιναν στις κλειστές εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι..
Στόχος της ΕΚΦΟΝΣ να αξιολογήσει τους αθλητές τόσο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων όσο και συλλόγων απ' όλη την Ελλάδα, προκειμένου να επιλεγούν στη συνέχεια οι καλύτεροι, οι οποίοι θα στελεχώσουν φέτος τις εθνικές της ομάδες όλων των κατηγοριών.
Οι δοκιμασίες στον Ν.Ο.Ι. έγιναν υπό την επίβλεψη του Γιαννιώτη ομοσπονδιακού Τεχνικού Τόλη Παλαιοπάνου και με τη συνδρομή της προπονητικής ομάδας του Ομίλου. Σε δηλώσεις του ο κ. Παλαιοπάνος σημείωσε ότι «τα τεστ αυτά αποτελούν μία πολύ δυνατή προπόνηση για τα παιδιά, στα οποία δίνεται η δυνατότητα να αξιολογήσουν ακόμα και μόνα τους το αγωνιστικό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται».
Όπως ανέφερε ο ομοσπονδιακός Προπονητής, ο Ν.Ο.Ι. συμμετέχει πάντα με τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών στις δοκιμασίες της ΕΚΟΦΝΣ αλλά και στις εθνικές της ομάδες, ενώ πρόσθεσε: «Έχουμε διανύσει το μεγαλύτερο κομμάτι της αξιολόγησης, ακολουθεί η δεύτερη Ρεγκάτα στον Σχινιά και ένα κοινόβιο Εφήβων – Νεανίδων μέσα στον Μάρτιο, ενώ με την ολοκλήρωση των σχολείων πολλοί αθλητές θα συμμετέχουν σε κοινόβιο ενόψει συμμετοχής τους στα φετινά Παγκόσμια Πρωταθλήματα».
Φυσικά και στην Κωπηλασία υπάρχουν προβλήματα αυτή την περίοδο, καθώς τα οικονομικά είναι περιορισμένα, ωστόσο, όπως ανέφερε ο Γιαννιώτης Προπονητής, η Ομοσπονδία προσπαθεί να στηρίξει όσο μπορεί τις ομάδες της. Καταλήγοντας, τόνισε ότι «στόχος μας είναι να εντοπίσουμε καλούς νέους αθλητές και να τους φέρουμε σε προολυμπιακά κοινόβια για να δουν το σύστημα προετοιμασίας που γίνεται σ' αυτά».

Από το Γραφείο Τύπου
του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων



«Μάχιμη ως το τέλος»

Posted: 04 Mar 2015 11:50 AM PST

By teamSportsfeed


Μετά από ένα πολύωρο ταξίδι από την άλλη πλευρά του ατλαντικού η Σοφία Ασουμανάκη επέστρεψε από τη Βοστόνη. Η κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ στην κωπηλασία κλειστού χώρου μίλησε στο Sportsfeed για τη σπουδαία επιτυχία της.

του Άκη Ιωακείμογλου

Με το χρυσό μετάλλιο, το σφυρί που απονέμουν οι διοργανωτές και τον τίτλο της κατόχου παγκοσμίου ρεκόρ επέστρεψε από τη Βοστόνη η Σοφία Ασουμανάκη. Η νεαρή κωπηλάτρια πέτυχε το απόλυτο των στόχων της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας κλειστού χώρου και απολαμβάνει αυτή την επιτυχία της. Λίγο μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα μίλησε στο Sportsfeed για την εμπειρία της, την επιτυχίας της και τις ιδιαίτερες στιγμές που έζησε σε αυτή τη διοργάνωση.

Σοφία, φτάνεις στα τελευταία 500 μέτρα και σε βλέπουμε κυριολεκτικά να τα δίνεις όλα. Θα ήθελα να περιγράψεις αυτές τις στιγμές.
Φτάνοντας στα τελευταία 500 μέτρα του αγώνα ήμουν στο στάδιο μόνο εγώ και το μόνιτορ του εργόμετρου και από πίσω μου η φωνή του προπονητή μου να με καθοδηγεί. Τερματίζοντας δεν είχα καταλάβει τι χρόνο είχα κάνει. Όσο ήμουν ξαπλωμένη ένιωσα από την βουή του κοινού ότι είχα κάνει κάτι καλό. Ο προπονητής μου μου είπε το χρόνο αλλά χρειάστηκαν αρκετά δευτερόλεπτα για να το συνειδητοποιήσω.

Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα;
Το πρώτο συναίσθημα ήταν η ανακούφιση ότι τελείωσα τον αγώνα όπως τον είχα σχεδιάσει στο μυαλό μου, μάχιμη μέχρι το τελευταίο μέτρο. Τα υπόλοιπα συναισθήματα ήρθαν μετά από μερικά λεπτά. Χαρά και ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και ευτυχία που πέτυχα τους στόχους που είχα εξαρχής, χρυσό μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ.

Η διαφορά των τριών δευτερολέπτων από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ ήταν έκπληξη και για σένα;
Σε καμιά περίπτωση δεν το περίμενα να κάνω τόσο μεγάλη διαφορά, παρόλο που ήμουν προετοιμασμένη να σπάσω το ρεκόρ. Πιστεύω πως με βοήθησε η μοναδική ατμόσφαιρα για έναν αθλητή ερασιτεχνικού αθλήματος, που είχε δημιουργήσει το κοινό στο στάδιο και φυσικά η καθοδήγηση και οι συμβουλές του Βασίλη Πολύμερου.

Ακολούθησες συγκεκριμένη τακτική στον αγώνα;

Ναι, ακολούθησα τις οδηγίες του Βασίλη Πολύμερου, καθώς και ο ίδιος έχει αγωνιστεί στην ίδια διοργάνωση παλιότερα και ήταν ο καταλληλότερος να μου μεταφέρει τις εμπειρίες του. Θα ήθελα να αναφέρω την πιο σημαντική συμβουλή του για μένα. Να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό μέχρι το τέλος και ό,τι κι αν συμβαίνει εκείνη την ώρα να μην τα παρατήσω.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα της κατηγορίας σου η κάμερα ήταν διαρκώς επάνω σου. Το αντιλήφθηκες καθόλου αυτό;
Δεν το αντιλήφθηκα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένη στην προσπάθειά μου. Το μόνο που άκουγα ήταν τον εκφωνητή να λέει το όνομά μου.

Πώς πανηγυρίσατε την επιτυχία;
Πήγαμε για φαγητό μαζί με τους συνοδούς μου τη Σμαράγδα Καϊμάκη, τον Κυριάκο Ζαρουλέα και τον Βασίλη Πολύμερο και συζητούσαμε την εμπειρία μας από τον αγώνα.

Μία ασυνήθιστη κούρσα

Posted: 04 Mar 2015 10:33 AM PST

By teamSportsfeed




Ο Βασίλης Πολύμερος έζησε από κοντά το θρίαμβο της Σοφίας Ασουμανάκη στη Βοστόνη. Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης περιέγραψε στο Sportsfeed την… ασυνήθιστη κούρσα της νεαρής κωπηλάτριας.

του Άκη Ιωακείμογλου

Η επίτευξη του παγκόσμιου ρεκόρ από τη Σοφία Ασουμανάκη στα 2.000μ. νεανίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού χώρου για όσους ήταν κοντά της και γνώριζαν τις δυνατότητές της δεν ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη. Η επίτευξή του ήταν ένας πολύ ρεαλιστικός στόχος για την κωπηλάτρια του ΕΝΟΑ. Αυτό που εξέπληξε τους πάντες ήταν ο χρόνος που έκανε τελικά. «Περιμέναμε να είναι στο 6:31, 6:32 αλλά πραγματικά το 6:30 ήταν εντυπωσιακό. Ήταν και λίγο ασυνήθιστη η κούρσα της Σοφίας. Συνήθως το πρώτο 500άρι είναι το πιο γρήγορο, τα δύο μεσαία είναι τα ίδια και το τρίτο λόγω της κούρασης το πιο αργό. Στη Σοφία της βγήκε το τελευταίο πάρα πολύ γρήγορα, πιο γρήγορα απ' όλα», τόνισε ο Βασίλης Πολύμερος, που ζούσε για δεύτερη φορά αυτή την εμπειρία, στην προκειμένη περίπτωση όμως όχι πάνω στο εργόμετρο αλλά πίσω από αυτό. «Όπως σαν αθλητής ξέρεις τι πας να κάνεις, έτσι και τώρα και με τη Σοφία. Έκανε την προπόνησή της και περίμενα ότι θα κάνει το παγκόσμιο ρεκόρ. Η διαφορά της με άλλα παιδιά είναι ότι όταν μιλάμε για έναν αγώνα κάποιοι όσο καλοί κι αν είναι υπάρχει το άγχος που μπορεί να τους λυγίσει. Η Σοφία διψούσε να ανέβει στο εργόμετρο και να κάνει το διχίλιαρο. Οι εννιά στους δέκα έχουν άγχος. Η Σοφία ανυπομονούσε να ανέβει», συνέχισε ο δύο φορές Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας.
Στις επιτυχίες του έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο σχολιαστής του αγώνα, που περιέγραφε διαρκώς την κούρσα της Ασουμανάκη. «Κάποια στιγμή άκουσα το όνομα της Σοφίας. Γνωριζόμαστε με τον συγκεκριμένο, είναι πολλά χρόνια στο χώρο. Όταν είπε για μένα είχε τόσο θόρυβο που δεν μπορούσα να ακούσω περισσότερα», πρόσθεσε ο Πολύμερος, ενώ αποκάλυψε και τι της έλεγε κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Δεν ήθελα να της μιλάω και πάρα πολύ. Το κοντέρ δείχνει το χρόνο που περνάς τα 500 μέτρα, ξέραμε πού είναι το παγκόσμιο και από την αρχή που τραβούσε ήταν μέσα στο ρεκόρ. Της μιλούσα στη μέση της κούρσας που έρχεται η κούραση λέγοντάς της 'εντάξει, το έχουμε, προσπάθησε' και λίγο στο τέλος, στα τελευταία 300 μέτρα που η κούραση είναι πολύ μεγάλη και ήθελα να την ενθαρρύνω».