Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Greek Rowers

Greek Rowers


Crash-B 2015: Σοφία Ασουμανάκη - Παγκόσμιο ρεκόρ Νεανίδων (Βίντεο)

Posted: 02 Mar 2015 10:45 AM PST

Εκπληκτική η Σοφία Ασουμανάκη συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας 2015, στη Βοστόνη, αναγκάζοντας όλους τους θεατές να την χειροκροτήσουν. Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε από το 2004 η Σάρα Χιούμπαρντ από την Αυστραλία  με 6:33.9 και η Σοφία το βελτίωσε κατά 3 δευτερόλεπτα (6:30.2)!

Παρακολουθείστε την προσπάθεια της νεαρής αθλήτριας του ΕΝΟΑ που, σύμφωνα με τον εκφωνητή, "she is flying".

Μας συγκίνησε η Asoumanakis

Posted: 02 Mar 2015 10:37 AM PST

By teamSportsfeed


Όσοι μπήκαν στη διαδικασία να παρακολουθήσουν απευθείας μέσω διαδικτύου την προσπάθεια της Σοφίας Ασουμανάκη σίγουρα θα ένιωσαν έντονη συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια. Οι στιγμές που ακολούθησαν μετά την επίτευξη του ρεκόρ ήταν συγκλονιστικές.

του Άκη Ιωακείμογλου

Έξι λεπτά και 30 δευτερόλεπτα έντονης συγκίνησης μας χάρισε το βράδυ της Κυριακής η Σοφία Ασουμανάκη. Όσοι είχαν την τύχη να δουν απευθείας διαδικτυακά τον αγώνα της σίγουρα τον απόλαυσαν. Σε ποιες στιγμές να σταθεί κανείς; Η κάμερα αφού έκανε μία κίνηση να μας δείξει όλες τις αθλήτριες επέστρεψε μετά στην Ελληνίδα κωπηλάτρια και δεν έφυγε από εκεί μέχρι να τελειώσει την προσπάθειά της. Στη δική της σειρά ήταν σαν να μην υπήρχε άλλη αθλήτρια. Κι αν η κάμερα έκανε μία κίνηση, ο σχολιαστής του αγώνα ήταν μονίμως πίσω της και κάθε περιέγραφε τον αγώνα της «Sofia Asoumanakis», ξεσηκώνοντας το πλήθος στις κερκίδες όταν ανακοίνωνε το χρόνο της ανά 500 μέτρα. Ο Βασίλης Πολύμερος καθισμένος σε μία καρέκλα πίσω και δεξιά από το εργόμετρο της Σοφίας παρακολουθούσε με μεγάλη αγωνία και προσπαθούσε να την εμψυχώσει. Άλλωστε έχει βρεθεί και ο ίδιος σε αυτή τη θέση.
Φτάνοντας στο τελευταίο 500άρι η αγωνία χτύπησε κόκκινο. Στα τελευταία 100 μέτρα το ενδιαφέρον είχε στραφεί όχι στο αν θα σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ η Ασουμανάκη αλλά στο τι χρόνο θα κάνει. Η ίδια της τα έδωσε όλα στο τελευταίο 500άρι. Η ταχύτητά της αυξήθηκε και είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν 1,5 δευτερόλεπτο γρηγορότερη από το πρώτο 500άρι και πάνω από τρία δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από το επόμενο χιλιόμετρο. Όταν τερμάτισε και «έσπασε» το μηχάνημα κατεβάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ κατά τρία δευτερόλεπτα ήρθε το ξέσπασμα. Η κωπηλάτρια του ΕΝΟΑ κατέβηκε από το εργόμετρο και ξάπλωσε κάτω. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής έγιναν ένα κουβάρι, ενώ το πλήθος παραληρούσε στο άκουσμα του συγκλονιστικού χρόνου που είχε κάνει. Απίστευτες στιγμές να τις βλέπει κανείς. Σκεφτείτε γι' αυτούς που την έζησαν.

Το χρονικό του θριάμβου

Posted: 02 Mar 2015 08:41 AM PST

By teamSportsfeed


Ένα τετραήμερο που δεν θα ξεχάσει ποτέ πέρασε η Σοφία Ασουμανάκη στη Βοστόνη. Η νεαρή κωπηλάτρια επιστρέφει στην Ελλάδα με τον τίτλο της κατόχου παγκοσμίου ρεκόρ να τη συνοδεύει.

του Άκη Ιωακείμογλου

Η Σοφία Ασουμανάκη ταξίδεψε στη Βοστόνη για να πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού χώρου έχοντας πάρα πολλές πιθανότητες να πετύχει το παγκόσμιο ρεκόρ. Ο χρόνος της ήταν ούτως ή άλλως κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ, απλά αυτό που αποτέλεσε ενδεχομένως έκπληξη και εντυπωσίασε τους πάντες ήταν ότι δεν το κατέρριψε απλά αλλά το συνέτριψε, κατεβάζοντάς το κατά τρία δευτερόλεπτα. Η κωπηλάτρια του ΕΝΟΑ κυριολεκτικά το έσπασε το εργόμετρο και σημείωσε μία επίδοση που θα χρειαστεί ίσως πολλά χρόνια για να καταρριφθεί. Το Sportsfeed παρουσιάζει μέσα από ένα φωτογραφικό άλμπουμ το χρονικό του προαναγγελθέντος θριάμβου.