Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Greek Rowers

Greek Rowers


ΕΚΟΦΝΣ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για Προπονητές

Posted: 17 Feb 2015 07:50 AM PST

Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία γνωστοποιεί την έναρξη της διαδικασίας πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την κάλυψη τριών θέσεων ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων Κωπηλασίας όλων των κατηγοριών.

Η πρόσκληση αφορά θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και απευθύνεται σε Έλληνες και σε αλλοδαπούς επαγγελματίες προπονητές κωπηλασίας, κατόχους αδείας ασκήσεως επαγγέλματος προπονητού κωπηλασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν πλήρες βιογραφικό σημείωμα στα γραφεία της ΕΚΟΦΝΣ ή στο mail : info@kopilasia.gr μέχρι τις 10 Μαρτίου 2015
Πηγή: www.kopilasia.gr

Κουπί για Βοστόνη

Posted: 17 Feb 2015 07:44 AM PST

By teamSportsfeed


Ένα χρυσό μετάλλιο και ένα παγκόσμιο ρεκόρ θα διεκδικήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας σάλας η Σοφία Ασουμανάκη. Η Ελληνίδα κωπηλάτρια θα αναχωρήσει για τη Βοστόνη στις 26 του μήνα.

του Άκη Ιωακείμογλου

Το πρώτο της υπερατλαντικό ταξίδι θα κάνει σε λίγες μέρες η Σοφία Ασουμανάκη, που επελέγη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας σάλας, γνωστό και ως crash-Β. Η επιλογή της συγκεκριμένης αθλήτριας έγινε βάση του χρόνου της στο εργόμετρο στα 2.000μ., κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί (ηλικίες 13-18 ετών). Η Ασουμανάκη σε προπόνηση με το σωματείο της είχε κάνει χρόνο 6:34.6 με το ρεκόρ να είναι στο 6:33.9 και το κατέχει η Αυστραλή Σάρα Χιούμπαρντ από το 2004. «Περιμένω πολύ καιρό αυτό τον αγώνα. Είναι ένα φανταστικό ταξίδι, δεν έχω πάει ποτέ στις ΗΠΑ και φυσικά είναι μία πολύ μεγάλη διοργάνωση», τόνισε η Ασουμανάκη, που δεν βλέπει την ώρα να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο στις 26 Φεβρουαρίου.
Ο αγώνας θα γίνει την 1η Μαρτίου και στόχος της Ελληνίδας κωπηλάτριας είναι το χρυσό αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ. «Ο χρόνος μου είναι πολύ κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ, επομένως ο στόχος πέρα από το χρυσό μετάλλιο είναι και το να πετύχω ένα νέο ρεκόρ», συνέχισε η κωπηλάτρια του ΕΝΟΑ. Στη Βοστόνη θα τη συνοδεύσει ο Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος, ενώ η χώρα μας έχει κατακτήσει κατά το παρελθόν μετάλλια στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η Χρύσα Μπισκιτζή και νυν προπονήτρια της Ασουμανάκη και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου είναι οι δύο αθλήτριες που έχουν κερδίσει το χρυσό μετάλλιο, ενώ ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν όταν συμμετείχαν η Αλεξάνδρα Τσιάβου και ο Βασίλης Πολύμερος και χάλκινο ο Κώστας Καριώτης.

Αδελφοποίηση Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού με την Mαραθώνιο Ακαδημία Κωπηλασίας Καγιάκ!

Posted: 17 Feb 2015 07:36 AM PST



Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού μετά από μια όμορφη παρουσίαση των άθλων του ολυμπιονίκη και πρόεδρο της Μ.Α.Κ.Κ Βασίλη Πολύμερο, συνυπέγραψε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα το πρωτόκολλο αδελφοποίησης με την Mαραθώνιο Ακαδημία Κωπηλασίας Καγιάκ, στις 14 Φεβρουαρίου 2015.
Στόχος της αδελφοποίησης των δυο Ομίλων είναι η προαγωγή δραστηριοτήτων του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και την Mαραθώνιο Ακαδημία Κωπηλασίας Καγιάκ στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Παράλληλα η συνεργασία στην υλοποίηση κοινών αθλητικών δράσεων και δραστηριοτήτων κοινωνικής προσφοράς γύρω από το ευρύτερο φάσμα του αθλητισμού.
Ο Βασίλης Πολύμερος μοιράστηκε τις εμπειρίες του με όλους τους παρευρισκομένους και έδωσε σημαντικές συμβουλές στους νέους κωπηλάτες του Ν.Ο.Λεμεσού.