Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Greek Rowers

Greek Rowers


ΕΚΟΦΝΣ: Συγχαρητήρια και αίτημα για συνάντηση με το νέο Υφυπουργό Αθλητισμού

Posted: 03 Feb 2015 10:22 AM PST

Συγχαρητήριες επιστολές προς τον νέο υπουργό Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά καθώς και τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή απέστειλε ο πρόεδρος κ. Γιάννης Καρράς και το ΔΣ της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας για την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους ως πολιτικών προϊσταμένων του ελληνικού Αθλητισμού.

Με την ίδια επιστολή ο πρόεδρος και τα μέλη της Ομοσπονδίας κάνουν γνωστή την πρόθεσή τους για άμεση συνάντηση με τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή προκειμένου να συζητηθούν τα πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν στην ελληνική κωπηλασία.

Ανάμεσά τους η χρήση του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου του Σχοινιά, η ανάπτυξη αλλά και ο υψηλός αθλητισμός ενόψει των επερχόμενων μεγάλων διοργανώσεων με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016.
Πηγή: www.kopilasia.gr

Κοπιάζουν για να πετύχουν

Posted: 03 Feb 2015 10:19 AM PST

By teamSportsfeed


Πολλή δουλειά περιμένει τους κωπηλάτες μας σε ένα ακόμα κοινόβιο της φετινής χρονιάς, το οποίο ξεκίνησε χθες. Οι στόχοι είναι υψηλοί και οι αθλητές μας κοπιάζουν για τους πετύχουν.


του Άκη Ιωακείμογλου

Σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα καλούνται να ανταπεξέλθουν οι κωπηλάτες που μετέχουν στο κοινόβιο στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. Οι στόχοι που τίθενται είναι υψηλοί και οι αθλητές μας είναι αποφασισμένοι να τους πετύχουν. Για να το καταφέρουν θα πρέπει να κοπιάσουν και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Γιάννης Τσίλης, μέλος του πληρώματος της τετράκωπου που ήταν τέταρτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Σε μία Προολυμπιακή χρονιά και με φόντο τους Αγώνες του Ρίο η σκληρή δουλειά αποτελεί μονόδρομο για την επιτυχία. «Βρισκόμαστε στη μέση περίπου της χειμερινής προετοιμασίας. Μέχρι στιγμής είμαστε ικανοποιημένοι από την προπόνηση και τα αποτελέσματα που φέρνουμε. Η κούραση είναι μεγάλη και συσσωρευμένη. Έχουμε τώρα ένα ακόμα κοινόβιο, που άρχισε χθες και τις επόμενες δύο ημέρες θα κάνουμε εργομετρικές εξετάσεις για να δει ο προπονητής μας σε τι επίπεδο βρισκόμαστε», τόνισε ο Γιάννης Τσίλης στο Sportsfeed.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι συναθλητές του περιμένουν ασφαλώς για πολλούς λόγους να αρχίσουν οι αγώνες. «Σίγουρα ανυπομονούμε για τους αγώνες, γιατί τώρα ο όγκος προπόνησης είναι πολύ μεγάλος και στην αγωνιστική περίοδο πέφτε λίγο. Επιπλέον στους αγώνες έρχεσαι σε επαφή με τους αντιπάλους σου, υπάρχει ο συναγωνισμός και σίγουρα είναι πολύ διαφορετικά από τις προπονήσεις», εξήγησε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης. Στόχος για φέτος ασφαλώς είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Ρίο και η τετράκωπος είναι βέβαια από τις κατηγορίες στις οποίες η Ελλάδα θα την κυνηγήσει. «Βασικός μας στόχος φέτος είναι να πάρουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλουμε επίσης ένα καλό αποτέλεσμα και στο πανευρωπαϊκό, καθώς είμαστε κάθε χρόνο στο προσκήνιο. Έχουμε μία σχετικά σταθερή πορεία όλα τα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου όπου ήμασταν τέταρτοι. Οι στόχοι είναι υψηλοί για φέτος και πολύ περισσότερο για την επόμενη χρονιά. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Μέχρι στιγμής είμαστε αισιόδοξοι», κατέληξε ο Τσίλης.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Dual Athletes Career

Posted: 03 Feb 2015 03:18 AM PST


Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή υλοποιεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Διπλή Σταδιοδρομία Αθλητών - Αθλητριών" το οποίο περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές δράσεις και απευθύνεται σε εν ενεργεία και παλαιούς αθλητές θέλοντας να τους βοηθήσει στην επαγγελματική τους ζωή.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και εθνικούς πόρους.

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Το εν λόγω Πρόγραμμα είναι:
  • επίκαιρο, διότι υπάρχει η ανάγκη όπως αυτή διαμορφώνεται από τις Ευρωπαϊκές πολιτικές σχετικά με τη Διπλή Σταδιοδρομία Αθλητών-τριών
  • καινοτομικό, αφού αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής που αποτυπώνει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σημερινών αθλητών και συλλέγει εμπειρία και γνώση παλαιών και εν ενεργεία αθλητών με πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων,
  • ευέλικτο, διότι πραγματοποιείται με την εξ αποστάσεως μέθοδο χρησιμοποιώντας πλατφόρμα σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης (5 ώρες δια ζώσης (προαιρετικό), 45 ώρες σύγχρονης και 50 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης). Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα έχει δύο βασικές κατευθύνσεις: 1. Αθλητικές Επιστήμες και, 2. Επιχειρηματικότητα,
  • προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του εκπαιδευομένου, διότι βασίζεται σε ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα, στο οποίο ο εκπαιδευόμενος έχει να επιλέξει 5 θεματικές Eνότητες της αρεσκείας του, ανάμεσα σε 18 προσφερόμενες, άρα το Πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ανάγκες του εκάστοτε συμμετέχοντα. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, ο εκπαιδευόμενος μπορεί να λάβει συμβουλευτική υποστήριξη μέσω του συστήματος e-coaching / e- mentoring το οποίο δημιουργεί και εκπαιδευτικά σενάρια. Η συμβουλευτική υποστήριξη διαρκεί έως και 50 ώρες.
  • Η διδασκαλία του Προγράμματος γίνεται από καθηγητές πανεπιστημίου, καθώς και από ειδικούς επιστήμονες σε συνεργασία με την ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή).
  • Θα εκπονηθεί εκπαιδευτικό υλικό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εκπαιδευομένων.
  • Τα μαθήματα είναι δωρεάν.
  • Η επιτυχής παρακολούθηση του Προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Γνώσεων και Δεξιοτήτων.
  • Πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα και την υποβολή αιτήσεων στο: www.dualathletescareer.gr
  • Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων Συμμετοχής Εκπαιδευομένων για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Διπλή Σταδιοδρομία Αθλητών-τριών» παρατείνεται. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 (10/02/2015).
Αίτηση συμμετοχής για εκπαιδευόμενους: www.dualathletescareer.gr
Πληροφορίες: athletescareer@gmail.com και dualathletescareer.gr