Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


Σε αναζήτηση προπονητή ο Ν. Ο. Αργοστολίου

Posted: 05 Nov 2014 08:20 AM PST

Ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου αποτελεί έναν ναυταθλητικό σύλλογο με έτος ίδρυσης το 1957, ο οποίος καλλιεργεί τα αθλήματα της κολύμβησης, υδατοσφαίρισης , ιστιοπλοΐας, κωπηλασίας και κανόε- καγιάκ, με συμμετοχές στα πανελλήνια πρωταθλήματα και διασυλλογικούς αγώνες που αποφέρουν κατ' έτος επιτυχίες και κατ' επέκταση δυναμικό και ανάπτυξη.

Μέχρι σήμερα Όμιλος μας και οι αθλητές του τμήματος κωπηλασίας συμμετέχει στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στην κατηγορία παίδων - κορασίδων όπου καταλαμβάνουν δεύτερες και τρίτες θέσεις.

Διαθέτουμε λέμβους 1Χ, 2Χ, 4Χ , 2-, 4- καθώς και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και σάουνα.

Προκειμένου το δυναμικό (αθλητές) να αναπτυχθεί περισσότερο, ζητάμε ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ με γνώσεις και δεξιότητες και τεχνική κατάρτιση που να προέρχεται από το άθλημα, με ηλικία άνω των 30 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: noarg@otenet.gr

Προσφέρουμε:
. Επιπλωμένο σπίτι (γκαρσονιέρα)
. Μισθός 600,00€ το μήνα με ασφάλεια έως το Μάιο 2015 . Από το Μάιο 2015 ο μισθός αυξάνεται εφόσον αυξηθεί και το δυναμικό.
. Η παραμονή ως προπονητή στο τμήμα μπορεί να είναι κατά την κρίση σας, αλλά με ελάχιστο διάστημα ενός έτους.

Από το Δ.Σ. του Ν.Ο.Α.

Σοφία Τσιόλα, μια πρωταθλήτρια της ζωής στον τερματισμό του 3ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου

Posted: 05 Nov 2014 08:17 AM PST

Όσοι και όσες τρέχουν σε Μαραθωνίους, γνωρίζουν ότι το πείσμα, η αντοχή και η μαχητικότητα αποτελούν βασικές αρετές των δρομέων. Μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν για τα παραπάνω στοιχεία του χαρακτήρα τους είναι και η Καστοριανή αθλήτρια της κωπηλασίας, Σοφία Τσιόλα, εκ γενετής κωφάλαλη, η οποία εφοδιασμένη με τεράστια ψυχική δύναμη και με «όπλο» το πείσμα της, αλλά και το χαμόγελο στα χείλη, πήρε μέρος και διέπρεψε στον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, τρέχοντας στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.

Στο συγκεκριμένο αγώνα πήρε μέρος κυρίως για τη χαρά της συμμετοχής. Τα ρεκόρ, τις επιτυχίες και τις στιγμές δόξας, εξάλλου, τις γεύεται εδώ και χρόνια μέσα από το άθλημα της κωπηλασίας, με πιο πρόσφατη το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, μαζί με τη συναθλήτριά της Αθανασία Νίκα, στο διπλό σκιφ κορασίδων, στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της Βοσνίας.

Αν και μαθήτρια της Β΄ Λυκείου, η Σοφία κάνει πρωταθλητισμό με τα χρώματα του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς. Ήδη έχει συμμετάσχει και καταγράψει επιτυχίες σε Πανελλήνιους, διασυλλογικούς και Βαλκανικούς αγώνες κωπηλασίας, έχοντας κερδίσει συνολικά 49 μετάλλια. Από αυτά, 4 χρυσά και 2 αργυρά σε Πανελλήνιους αγώνες, 4 αργυρά σε Βαλκανικούς, 21 χρυσά, 5 αργυρά και 5 χάλκινα σε διασυλλογικούς αγώνες.






Η κωπηλασία τη μεγαλύτερη ομάδα του προγράμματος "Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016"

Posted: 05 Nov 2014 08:13 AM PST

Πλατιά χαμόγελα ικανοποίησης αισιοδοξία και πίστη για νέες ελληνικές επιτυχίες ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν στην εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, για την παρουσίαση του προγράμματος «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016» το βράδυ της περασμένη Δευτέρας.

Συνολικά 28 εταιρείες, τράπεζες και ιδιώτες, θα στηρίξουν έμπρακτα 55 αθλητές και αθλήτριες από 13 αθλήματα, στην προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Ανάμεσά τους και 9 πρωταθλητές της κωπηλασίας που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το μεγάλο γεγονός σε λίγο καιρό από τώρα. Ο λόγος για τους τέσσερις της τετρακώπου άνευ Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη και Διονύση Αγγελόπουλο, τους τέσσερις του τετραπλού ελαφρών Γιώργο και Λευτέρη Κόνσολα, Παναγιώτη Μαγδανή και Σπύρο Γιάνναρο καθώς και την Κατερίνα Νικολαίδου.

Μάλιστα η κωπηλατική ομάδα ήταν η μεγαλύτερη από όλες που «υιοθετήθηκαν» όπως και ο ανάδοχος τους που δεν είναι άλλος από την Εθνική τράπεζα . Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του διευθύνοντος συμβούλου της Αλέξανδρου Τουρκολιά όταν προσήλθε για να βραβευτεί από τους αθλητές για αυτή του την απόφαση «Όταν ο κύριος Καπράλος με επισκέφτηκε στο γραφείο μου για να συζητήσουμε την πρότασή του και ποιούς αθλητές θα αναλάβουμε σκέφτηκα το κουπί που τραβάμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα κι αμέσως αποφασίσαμε να είναι η κωπηλασία αυτή που θα επιλέξουμε. Άλλωστε είναι ένα άθλημα που χαρίζει διαρκώς μεγάλες επιτυχίες στη χώρα μας και αξίζει την στήριξή μας».

Εκ μέρους των αθλητών μίλησε η Κατερίνα Νικολαϊδου που μεταξύ άλλων τόνισε «Ευτυχώς βρέθηκαν χορηγοί να μας βοηθήσουν. Εμείς στην κωπηλασία είμαστε εννέα άτομα στο πρόγραμμα και η Εθνική Τράπεζα έδωσε το «παρών» και την ευχαριστούμε πολύ και μας βοηθά να υλοποιήσουμε τους στόχους μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.»

Όλοι οι αθλητές εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στον Πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο, για την υλοποίηση του προγράμματος και ευχαρίστησαν τους χορηγούς για την υποστήριξη τους.

Aναλυτικά, οι αθλητές και οι αθλήτριες και οι εταιρείες - τράπεζες - ιδιώτες που ανέλαβαν τις «υιοθεσίες» είναι:

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ τους Κατερίνα Νικολαΐδου, Παναγιώτη Μαγδανή, Σπύρο Γιάνναρο, Λευτέρη Κόνσολα, Γιώργο Κόνσολα, Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη, Διονύση Αγγελόπουλο αλλά και τον αθλητή της γυμναστικής, Λευτέρη Κοσμίδη.
Διαβάστε περισσότερα »