Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


Σε καλό δρόμο παλιοί και νέοι αθλητές του Ν.Ο.Ιωαννίνων

Posted: 21 Nov 2014 12:43 PM PST

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα εκκολαπτόμενα ταλέντα του Ν.Ο.Ι. στο… μικροσκόπιο της Ομοσπονδίας
Πέρασαν από τεστ για την Εθν. Ομάδα -Δηλώσεις του υπευθύνου ανάπτυξης Παν. Ζυγούρα

Αρκετά νέα ταλέντα «εκκολάπτονται» αυτή την περίοδο στις κατηγορίες αρχαρίων αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει η Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας!
Αυτή τη φορά στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι. βρέθηκε ο Γιαννιώτης ομοσπονδιακός προπονητής, υπεύθυνος ανάπτυξης της ΕΚΟΦΝΣ Πάνος Ζυγούρας, παλιός πρωταθλητής ο ίδιος του Ομίλου, υπό την επίβλεψη του οποίου διεξήχθησαν τεστ σε αρχάριους κωπηλάτες, αγόρια και κορίτσια, γεννηθέντα από το 2001 κι έπειτα. Κάποια απ' τα παιδιά αυτά θα λάβουν πρόσκληση για συμμετοχή σε κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας το ερχόμενο Πάσχα και το καλοκαίρι, προκειμένου να δουν πώς λειτουργεί αυτή αλλά και για να τους δοθεί ένα καλό κίνητρο ώστε να συνεχίσουν την ενασχόληση με την Κωπηλασία.
Όπως τόνισε ο κ. Ζυγούρας σε δηλώσεις του, «στα τεστ που κάναμε συμμετείχε ικανοποιητικός αριθμός αγοριών και κοριτσιών και τα πήγαν καλά. Κάποια απ' αυτά τα παιδιά σαφώς και είναι ταλέντα και με την πρώτη ευκαιρία θα τα δούμε να κωπηλατούν κιόλας για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Πάντως, αρκετοί αρχάριοι του Ν.Ο.Ι. θα κληθούν και τη νέα σεζόν στα κοινόβια της Εθνικής Ομάδας, όπως εξάλλου συμβαίνει κάθε χρόνο με αθλητές του Ομίλου».

***
Σκληρή προπόνηση στο Σχινιά για τα κορυφαία «κουπιά» του Ν.Ο.Ι.
«Πετάει» φέτος η Τεράκωπος με τους Τσίλη – Τζιάλλα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά οι προπονήσεις των πέντε πρωταθλητών του Ν.Ο.Ι. οι οποίοι συμμετέχουν σε κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας. Πρόκειται για τους Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη, Κατερίνα Ζέρβα, Στέφανο Ντούσκο και Αμαλία Τσιάβου.
Όσον αφορά στο βαρύ «πυροβολικό» της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας, τους Ολυμπιονίκες Γ. Τσίλη και Γ. Τζιάλλα, η σκληρή προσπάθεια που καταβάλλουν ως μέλη του πληρώματος της Τετρακώπου Ανδρών (μαζί με τους Γ. Χρήστου και Διον. Αγγελόπουλο) έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, καθώς πλησιάζουμε προς την χρονιά μέσα στην οποία θα κριθούν οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Όπως δήλωσε ο Γ. Τζιάλλας, «προπονούμαστε σκληρά, όμως πάμε καλά και μέχρι στιγμής νιώθουμε πολύ ευχαριστημένοι. Φέτος είμαστε σε καλύτερο επίπεδο απ' ότι πέρυσι τέτοια εποχή. Έχουμε βελτιώσει πολύ τους χρόνους μας και αυτή τη στιγμή κάνουμε επιδόσεις που πέρυσι φτάσαμε να τις κάνουμε γύρω στον Φεβρουάριο»!
Το κοινόβιο του Σχινιά ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Μια βόλτα στον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης

Posted: 21 Nov 2014 12:27 PM PST

Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης(ΟΦΘ) είναι ένα σωματείο με ιστορία 70 χρόνων και μεγάλη προσφορά στην ανάπτυξη αθλημάτων του υγρού στοιχείου όπως κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, κολύμβηση, καταδύσεις και πόλο. Καθώς η Θεσσαλονίκη γυρνάει το βλέμμα της στη θάλασσα με το άνοιγμα της Νέας Παραλίας, ο ΟΦΘ έρχεται να εξελίξει τον ναυταθλητισμό της πόλης .



Σε συνεργασία με τον αθλητή του και επί σειρά ετών παγκόσμιο πρωταθλητή Νίκο Γκουντούλα ιδρύει το πρώτο πλήρως οργανωμένο κωπηλατικό τμήμα στην Ελλάδα, που ασχολείται αποκλειστικά με την παράκτια κωπηλασία (coastal rowing).

Τι είναι όμως η παράκτια κωπηλασία? Αποτελεί την extreme εκδοχή της ολυμπιακής κωπηλασίας. Εδώ οι αθλητές δεν κωπηλατούν σε ήρεμα νερά , αλλά στην ανοιχτή θάλασσα έχοντας να αντιμετωπίσουν πέραν των αντιπάλων τους, όλες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν! Ένα σπορ ευγενές και απαιτητικό που γυμνάζει αρμονικά όλο το σώμα και απευθύνεται σε όλους ,άνδρες και γυναίκες, που αγαπούν την θάλασσα .

Συγχρόνως ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης , με τη αναμόρφωση του εντευκτηρίου του σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, έρχεται και με προτάσεις πολιτισμού.

Η Λιθουανή καλλιτέχνιδα Rolana Ceckauskaite εκθέτει τα πιο «ναυτικά» έργα της με την χαρακτηριστική χιουμοριστική διάθεσή της και την ποιητική μεταχείριση του καθημερινού. Σκηνές θαλασσινές, σχέσεις κοινωνικές και ερωτικές -μια εικονογράφηση παραμυθιού για μεγάλους.

Διάρκεια έκθεσης: εως 31/12, ώρες: Δευτ-Παρ 09:00-14:00, Τρίτη και Πέμπτη 18:00-20:00. Εντευκτήριο Ομίλου Φίλων Θαλάσσης

Οι εγκαταστάσεις του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης βρίσκονται:
Στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης: Μεγάλου Αλεξάνδρου 10, Τηλ. +30 2310 831333, info@ofth.gr

Πηγή: www.ka-business.gr