Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


Μια υπέροχη αθλήτρια

Posted: 06 Dec 2014 08:38 AM PST

By sportsfeed


Η Σοφία Τσιόλα δεν έχει ακούσει ποτέ τον ήχο που κάνουν τα κουπιά του διπλού σκιφ της, καθώς σκίζουν τα νερά των λιμνών στις οποίες κωπηλατεί. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού η 16χρονη Καστοριανή είναι κωφάλαλη εκ γενετής. Αυτό όμως δεν την εμποδίζει να αγαπάει την κωπηλασία σαν την καλύτερή της φίλη, σε μία σχέση ιδιαίτερη και μοναδική.

συνέντευξη Νίκος Κούδας

Η ταλαντούχα κωπηλάτρια του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς δεν είναι σαν όλα τα άλλα κορίτσια της ομάδας της. Και όμως παρά την αφύσικη ησυχία μέσα στην οποία έμαθε να ζει από μωρό ως κωφάλαλη, η Σοφία κατάφερε με όπλο το λαμπερό της χαμόγελο, το πείσμα και τη χαρισματική της προσωπικότητα να κάνει… όμορφο θόρυβο, πατώντας σε κορυφές που άλλα παιδιά της ηλικίας της δεν έχουν καν ονειρευτεί. Χρυσή πανελληνιονίκης, αργυρή βαλκανιονίκης στη Βοσνία με τη συναθλήτριά της Αθανασία Νίκα στο διπλό σκιφ κορασίδων, η Σοφία είναι ένα άξιο μέλος της Εθνικής μας ομάδας των νέων, έχοντας κερδίσει συνολικά 49 μετάλλια, εκ των οποίων τέσσερα χρυσά και δύο αργυρά σε πανελλήνιους αγώνες, τέσσερα αργυρά σε βαλκανικούς, 21 χρυσά, πέντε αργυρά και πέντε χάλκινα σε διασυλλογικούς αγώνες. Πρόσφατα μάλιστα διέπρεψε και στον 3ο διεθνή νυχτερινό ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, τρέχοντας στον δρόμο υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5.000μ., για την οποία συμμετοχή της βραβεύθηκε από τη χρυσή Ολυμπιονίκη της Βαρκελόνης, Βούλα Πατουλίδου.

Ποιο ήταν το ερέθισμά σου για να ασχοληθείς με την κωπηλασία;
Πριν ξεκινήσω την κωπηλασία, έκανα παλιότερα ξιφασκία από τη δευτέρα δημοτικού και για δύο χρόνια, και πήρα το πρώτο μου μετάλλιο στη Φλώρινα (2η θέση). Λίγο καιρό αργότερα όμως παρακολούθησα την αδερφή μου, Δέσποινα, που έκανε κωπηλασία και δεν είχα χάσει ούτε έναν αγώνα της. Εκείνη ήταν που με επηρέασε για να ξεκινήσω και εγώ την ενασχόλησή μου.

Πόσο εύκολο είναι για μία κωφάλαλη κοπέλα να κάνει πρωταθλητισμό;
Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο, γιατί πριν ασχοληθώ με την κωπηλασία έκανα ξιφασκία όπως προείπα. Η κωπηλασία με έκανε να νιώσω τι θα πει σκληρή προπόνηση, και φυσικά ένιωθα εν μέρει φόβο, ίσως και λίγο μπερδεμένη, γιατί ήταν όλα τόσο διαφορετικά ανάμεσα στα δύο αθλήματα. Ωστόσο λίγο αργότερα, με τη βοήθεια του προπονητή και του πληρώματός μου, όλα έγιναν πιο εύκολα.

Ποιες ήταν οι δυσκολίες σου όταν άρχισες τον αθλητισμό και πώς τις αντιμετώπισες;
Στην αρχή δυσκολεύτηκα γιατί μπήκα από μικρή ηλικία στον χώρο, και συγκεκριμένα το 2007, όταν ήμουν δηλαδή εννιά χρονών (ο κάθε όμιλος δέχεται παιδιά πάνω από 10 χρονών). Η αδερφή μου και ο προπονητής μου, ο κύριος Νίκος Καραταΐδης, με βοηθούσαν για να τα κάνω όλα σωστά, και να μην υπάρχει λόγος για να φοβάμαι. Μετά με τον καινούριο προπονητή, τον κύριο Κώστα Καρυώτη συμμετείχα ως αρχάρια κορασίδα με το πλήρωμα στο διπλό, όπου και πήρα το πρώτο μου μετάλλιο (3η θέση) στην κωπηλασία. Αυτό ήταν που με βοήθησε από εκεί και πέρα για να αντιμετωπίζω όλες τις δυσκολίες.

Πώς γίνεται η επικοινωνία με τους προπονητές και τους συναθλητές σου;
Η επικοινωνία μας γίνεται πολύ άνετα. Πιο πολύ μιλάμε με τους συναθλητές μου, «κουτσομπολεύουμε», κάποιες φορές μαλώνουμε λίγο, αλλά τους προπονητές μας τους υπακούμε πιστά.

Ποια θα χαρακτήριζες τη σπουδαιότερη επιτυχία/στιγμή σου στο άθλημα;
Τη σπουδαιότερη επιτυχία μου την είχα στην Κεφαλλονιά το 2010, όταν πήρα το χρυσό μετάλλιο στο διπλό αρχάριων κορασίδων, καθώς και το 2011, όταν ξανακέρδισα το χρυσό στο σκιφ αρχαρίων, με μεγάλη διάφορα από τη 2η θέση. Φυσικά ακόμα θυμάμαι που μου λέγανε τα παιδια: «Βρε, τι κάνεις; Προπόνηση κάνεις; Αγώνα έχεις!».

Τι σε γεμίζει περισσότερο σε αυτό που κάνεις;
Με γεμίζουν η υπερηφάνια που νιώθω, η υποστήριξη και τα πολλά συγχαρητήρια που λαμβάνω, με γεμίζουν οι αναμνήσεις μου, καθώς και το πώς τα κατάφερα ξεκινώντας από το μηδέν μέχρι και σήμερα. Νιώθω απόλυτα αποφασισμένη και θέλω να συνεχίσω να καμαρώνω μαζί με τους γονείς μου.

Πού βρίσκεται η αγαπημένη σου λίμνη στον κόσμο;
Μα φυσικά στην Καστοριά!

Πώς αποφάσισες να πάρεις μέρος στον νυχερινό ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης;
Πριν από καιρό, η αδερφή μου που σπουδάζει νηπιαγωγός στη Θεσσαλονίκη, συζητούσε με την παρέα της και της πρότειναν να συμμετάσχουν. Έτσι, με ενημέρωσε και εμένα αν θα ενδιαφερόμουν, της είπα αμέσως ναι, και περίμενα για τη δήλωση. Όμως ξαφνικά έληξαν οι προθεσμίες, και παρακάλεσα τον θείο μου, Παντελή Δούμα, να με βοηθήσει να τρέξω, ο οποίος τελικά τα κατάφερε. Έτσι έχω να ευχαριστώ την αδερφή και τον θείο μου για τη συμμετοχή μου!

Κωπηλασία ή τρέξιμο;
Προτιμώ φυσικά την κωπηλασία, γιατί είναι σαν φίλη μου! Το τρέξιμο δεν το πολυσυμπαθώ, ωστόσο στον ημιμαραθώνιο τα έβγαλα όλα από μέσα μου…

Ποιο είναι το μεγαλύτερο αθλητικό σου όνειρο;
Το μεγαλύτερο μου αθλητικό όνειρο είναι να μπει η κατηγορία του αθλήματος μου σε έχει παγκόσμια πρωταθλήματα για ΑμεΑ ή Παραολυμπιακούς Αγώνες. Θα χαρώ πολύ, γιατί είμαι και εγώ κωφή.

Τι εύχεσαι για το 2015;
Το 2015 εύχομαι να πάνε όλα καλά, να έχουμε πάνω απ' όλα υγεία, χαρά και με πολλά μετάλλια και κύπελλα. Το ίδιο εύχομαι και στους συνανθρώπους. Επίσης ελπίζω και ο όμιλός μου να έχει ακόμη πιο πολλά παιδιά.

Έχεις αποφασίσει τι θα ήθελες να σπουδάσεις; Πώς οραματίζεσαι το μέλλον σου;
Δεν το έχω σκεφτεί καθόλου, αλλά τώρα σιγά-σιγά αρχίζω να ενδιαφέρομαι για σπουδες πάνω στην ειδική αγωγή ή ότι άλλο αποφασίσω όταν θα είμαι στην 3η λυκείου. Ωστόσο το μέλλον δεν το πολυσκέφτομαι, για να μην το γρουσουζέψω.

Η Νικολαΐδου στις 3 επικρατέστερες για τον τίτλο της καλύτερης Ελληνίδας αθλήτριας 2014

Posted: 06 Dec 2014 08:33 AM PST

ΠΣΑΤ: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι αθλητές στη ψηφοφορία για το 2014
ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



Με μαζική συμμετοχή των επαγγελματιών Αθλητικών δημοσιογράφων-μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών, ομάδων, προπονητών και αθλητών-τριών με αναπηρία, που διοργανώνει με απόλυτη επιτυχία για 61η συνεχή χρονιά ο ΠΣΑΤ. Στην εφετινή ψηφοφορία πήραν μέρος 481 Αθλητικοί Συντάκτες και τα αποτελέσματα για τους τρεις πρώτους ανά κατηγορία, θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της κορυφαίας εκδήλωσης του Συνδέσμου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση της NOVA.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, οι τρεις επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή, είναι (με αλφαβητική σειρά), οι: ΗΛΙΑΔΗΣ Ηλίας (Τζούντο), ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Γιώργος (Ποδόσφαιρο), ΚΟΣΜΙΔΗΣ Λευτέρης (Γυμναστική).

Οι τρεις επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς είναι (με αλφαβητική σειρά), οι: ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ Βάσω (Ξιφασκία), ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ Κατερίνα (Κωπηλασία), ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ Κατερίνα (Στίβος).

Οι τρεις επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας είναι (με αλφαβητική σειρά), οι: ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΔΡΩΝ, ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Openwater.

Επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή είναι (με αλφαβητική σειρά), οι: ΓΕΜΕΛΟΣ Νίκος (Κολύμβηση), ΜΟΡΦΕΣΗΣ Γιώργος (Πόλο), ΣΑΝΤΟΣ Φερνάντο (Ποδόσφαιρο).

Επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή με αναπηρία είναι (με αλφαβητική σειρά), οι: ΚΩΣΤΑΚΗΣ Ιωάννης (Κολύμβηση), ΜΑΜΑΛΟΣ Παύλος (Άρση βαρών σε πάγκο), ΤΑΜΠΑΞΗΣ Χρήστος (Κολύμβηση).

Επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας με αναπηρία είναι (με αλφαβητική σειρά), οι: ΛΙΑΓΚΟΥ Ανθή (Στίβος), ΣΜΑΡΑΓΔΗ Στυλιανή (Στίβος), ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ Μαρία (Στίβος).

Επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας με αναπηρία είναι (με αλφαβητική σειρά), οι: ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ, ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΚΟΛΜΠΟΛ, ΟΜΑΔΙΚΟ R4 ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ



Αναλυτικά τα αποτελέσματα (εκτός της πρώτης τριάδας)

ΑΘΛΗΤΕΣ:
4. Γιάννης Αντετοκούμπο (μπάσκετ): 759, 5. Κώστας Φιλιππίδης (στίβος): 605, 6. Λούης Τσάτουμας (στίβος): 325, 7. Απόστολος Χρήστου (κολύμβηση): 133, 8. Βύρων Κοκκαλάνης (ιστιοπλοϊα): 63, 9. Σπύρος Γιαννιώτης (κολύμβηση): 40, 10. Άγγελος Βασιλείου (μοντ. Πένταθλο): 24, 11. Κώστας Παπανικολάου (μπάσκετ): 18, 12. Δημήτρης Τσεκερίδης (πάλη): 15, 13. Κώστας Χριστοφιδέλης (βόλεϊ): 14, 14. Σοφοκλής Σχορτσιανίτης (μπάσκετ): 10, 15. Δημήτρης Νέγρης (κολύμβηση): 9, 16. Κώστας Τσιλιμπάρης (χάντμπολ): 9, 17. Βασίλης Σπανούλης (μπάσκετ): 8, 18. Παναγιώτης Γκιώνης (πιγκ πογκ): 7, 19. Χάρης Μάλλιος (χάντμπολ): 7, 20. Λευτέρης Πετρούνιας (εν.γυμναστική): 7, 21. Ρομάν Μουστόπουλος (τζούντο): 6, 22. Δημήτρης Παπαδημητρίου (ιστιοπλοϊα): 6, 23. Δημήτρης Διαμαντίδης (μπάσκετ): 5, 24. Δημήτρης Θεοδωρακάκος (μαραθώνιος): 5, 25. Σωκράτης Παπασταθόπουλος (ποδόσφαιρο): 5, 26. Φίλιππος Παπαφιλίππου (μηχανοκίνητος αθλητισμός): 5, 27. Γιώργος Αφρουδάκης (πόλο): 4, 28. Χρήστος Βολικάκης (ποδηλασία): 4, 29. Κριστιάν Γκολομέεφ (κολύμβηση): 4, 30. Γιάννης Κουρκουρίκης (σπάρταθλο): 4, 31. Ευθύμιος Μίτας (σκοποβολή): 3, 32. Γιάννης Παπαπέτρου (μπάσκετ): 3, 33. Γιώργος Πέρρος (χάντμπολ): 3, 34. Γιάννης Φουντούλης (πόλο): 3, 35. Αλέξης Φωτιάδης (μαραθώνιος) 3, 36. Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (μπάσκετ): 3

ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ
4. Άννα Κορακάκη (σκοποβολή): 415, 5. Ελευθερία Πλευρίτου (πόλο): 213, 6. Μαρία Πρεβολαράκη (πάλη): 108, 7. Κέλυ Αραούζου (κολύμβηση): 57, 8. Χρυσή Διαμαντοπούλου (πόλο): 55, 9. Άρτεμις Σπανού (μπάσκετ): 46, 10. Ανδριάνα Ασπρογέρακα (ταεκβοντό): 32, 11. Αθηνά Αγγελοπούλου (κωπηλασία): 30, 12. Νικόλ Κυριακοπούλου (στίβος): 27, 13. Ελισάβετ Τελτσίδου (τζούντο): 24, 14. Ηλιάνα Κοροσίδου (στίβος): 18, 15. Αθηνά Ωνάση (ιππασία): 18, 16. Ναταλία Αράπογλου (ιστιοπλοϊα): 15, 17. Μπάρμπαρα Μπούικα (πόλο): 11, 18. Ελένη Ξενάκη (πόλο): 11, 19. Αναστασία Καρακατσάνη (στίβος): 10, 20. Σοφία Κτενά (τεχνική κολύμβηση): 10, 21. Λαμπρίνα Τσακαλού (χάντμπολ): 10, 22. Αναστασία Αβραμίδου (σκάκι): 9, 23. Νίκη Ράτσικα (χάντμπολ): 6, 24. Κριστίνα Έλενα Τσιομπάνου (χάντμπολ): 6, 25. Αρέτα Κονόμι (βόλεϊ): 5, 26. Βάσω Μιλλούση (ενόργανη γυμναστική): 5, 27. Άννα Μπουρδάκου (ξιφασκία): 5, 28. Σταυρούλα Τσολακίδου (σκάκι): 5, 29. Τούλα Καλέντζου (μπάσκετ): 4, 30. Βάσω Πλευρίτου (πόλο): 4, 31. Στέλλα Χριστοδούλου (βόλεϊ): 4, 32. Βίκυ Ψαράκη (μηχανοκίνητος αθλητισμός): 4, 33. Αναστασία Δεληδημήτρη (ταεκβοντό): 3, 34. Αναστασία Ζαμπούρα (ταεκβοντό): 3, 35. Αναστασία Κωνσταντινίδου (ταεκβοντό): 3, 36. Μαρία Μπελιμπασάκη (στίβος): 3, 37. Ευαγγελία Πλατανιώτη (συγχρονισμένη κολύμβηση): 3, 38. Βαρβάρα Φίλιου (ρυθμική γυμναστική): 3

ΟΜΑΔΕΣ

4. Ολυμπιακός Ποδόσφαιρο Ανδρών: 336, 5. Τετραπλό σκιφ ανδρών ελαφρών βαρών κωπηλασία (Κόνσολας Λευτέρης, Γιάνναρος Σπύρος, Μαγδανής Παναγιώτης, Κόνσολας Γιώργος): 277, 6. Παναθηναϊκός Μπάσκετ Ανδρών: 178, 7. Ολυμπιακός Πόλο Γυναικών: 80, 8. Tornado Ιστιοπλοϊα Ανδρών (Πασχαλίδης Ιορδάνης, Τριγκώνης Κώστας): 70, 9. 470 Ιστιοπλοϊα Ανδρών (Μαντής Παναγιώτης, Καγιαλής Παύλος): 65, 10. Εθνική Βόλεϊ Ανδρών: 64, 11. Παναθηναϊκός Ποδόσφαιρο Ανδρών: 47, 12. Α.Ο. Σούρμενα Μπάσκετ Γυναικών: 26, 13. Διπλό σκιφ ανδρών ελαφρών βαρών κωπηλασία (Κόνσολας Λευτέρης, Γιάνναρος Σπύρος): 19, 14. ΑΕΚ Χάντμπολ: 17, 15. Διομήδης Άργους (χάντμπολ): 16, 16. Εθνική Μπάσκετ Εφήβων: 12, 17. Ολυμπιακός Βόλεϊ Ανδρών: 10, 18. Ολυμπιακός Κολύμβηση: 10, 19. ΝΟΒουλιαγμένης πόλο γυναικών: 9, 20. Αστέρας Τρίπολης ποδόσφαιρο Ανδρών: 8, 21. Εθνική Πόλο Ανδρών: 7, 22. ΠΑΟΚ Χάντμπολ Γυναικών: 7, 23. Τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου κωπηλασία (Αγγελόπουλος Διονύσης, Τσίλης Γιάννης, Τζιάλλας Γιώργος, Χρήστου Γιάννης): 7, 24. Beach Volley (Αρβανίτη Βίκυ-Τσιαρτσιάνη Μαρία): 6, 25. Εθνική Ποδηλασία Εφήβων: 6, 26. Εθνική Ανσάμπλ: 5, 27. Beach Volley (Κοτσιλιάνος Γιώργος –Ζουμπάνης Νίκος): 4, 28. Ολυμπιακός Βόλεϊ Γυναικών: 4, 29. Ολυμπιακός Πόλο Ανδρών: 4, 30. Συγχρονισμένο Τραμπολίνο Γυναικών (Κασάπογλου Λίλα, Αγγελούση Εύη): 4, 31. Εθνική Βόλεϊ Νεανίδων: 3, 32. Εθνική Συγχρονισμένης Κολύμβησης: 3, 33. Ομάδα Ποδοσφαίρου Ανδρών Καλλονής: 3, 34. Ομάδα Ποδοσφαίρου Ανδρών Λαμίας: 3, 35. ΟΦ Νέα Ιωνία Χάντμπολ Γυναικών: 3

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
4. Δημήτρης Κυττέας (στίβος):161, 5. Γκονζάλες Μίτσελ (ποδόσφαιρο): 146, 6. Τζιοβάνι Ποστιλιόνε (κωπηλασία): 123, 7. Νίκος Ηλιάδης (τζούντο): 84, 8. Γιάννης Αναστασίου (ποδόσφαιρο): 77, 9. Δημήτρης Βασιλικός (στίβος): 57, 10. Ελένη Καπογιάννη (μπάσκετ): 46, 11. Σωτήρης Δρίκος (βόλεϊ): 43, 12. Δημήτρης Δημητρούλιας (χάντμπολ): 25, 13. Χάρης Παυλίδης (πόλο): 21, 14.

Γιάννης Αρβανίτης (χάντμπολ): 20, 15. Ηλίας Παπαθεοδώρου (μπάσκετ): 17, 16. Στάικος Βεργέτης (ποδόσφαιρο): 15, 17. Γιάννης Νικολάκης (βόλεϊ): 12, 18. Δημήτρης Καζάζης (βόλεϊ): 10, 19. Γιώργος Μπαρτζώκας (μπάσκετ): 8, 20. Θοδωρής Βλάχος (πόλο): 7, 21. Κώστας Παπαδόπουλος (βόλεϊ): 7, 22. Άγγελος Αναστασιάδης (ποδόσφαιρο): 5, 23. Τζένη Παπαδοπούλου (ρυθμική γυμναστική): 5, 24. Γιώργος Αγγέλου (ενόργανη γυμναστική): 4, 25. Γιώργος Μπικογιάννης (κωπηλασία): 4, 26. Ξιάρχος Αλέκος/Καλαϊτζογλίδης Γιάννης (τεχνική κολύμβηση): 4, 27. Αργύρης Πεδουλάκης (μπάσκετ): 4, 28. Φραγκίσκος Αλβέρτης (μπάσκετ): 3, 29. Γρηγορία Γκόλια (χάντμπολ): 3, 30. Σοφία Ναϊσίδου (χάντμπολ): 3, 31. Γιάννης Πετράκης (ποδόσφαιρο): 3, 32. Δημήτρης Ράφτης (ενόργανη γυμναστική): 3, 33. Κώστας Τσάνας (ποδόσφαιρο): 3, 34. Ναταλία Τσερνέσκα (συγχρονισμένη κολύμβηση): 3

ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
4. Γιώργος Κωστάκης (στίβος): 247, 5. Πασχάλης Κουλούμογλου (άρση βαρών σε πάγκο): 116, 6. Αριστείδης Μακροδημήτρης (κολύμβηση): 116 , 7. Γρηγόρης Πολυχρονίδης (μπότσια): 66, 8. Εμμανουήλ Στεφανουδάκης (στίβος): 50, 9. Στέφανος Διαμαντής (τένις με αμαξίδιο): 27, 10. Αντώνης Τσαπατάκης (κολύμβηση): 27, 11. Δημήτρης Μπακοχρήστος (άρση βαρών σε πάγκο): 19, 12. Κώστας Καμάρας (στίβος): 16, 13. Δημήτρης Ζησίδης (στίβος): 6, 14. Γιώργος Σφάλτος (κολύμβηση): 6, 15. Χρήστος Κουτούλιας (στίβος): 3, 16. Παναγιώτης Τριανταφύλλου (ξιφασκία): 3

ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
4. Μαρία Καλπακίδου (κολύμβηση): 539, 5. Δώρα Μούτσιου (σκοποβολή): 5

ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
4. Ξιφασκία με αμαξίδιο: 8



Πηγή: ΑΠΕ